--> طريقة عمل ورقة اللحمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اللحمة / فاطمه ابو حاتي / ورقة

طريقة عمل ورقة اللحمة

ورقه لحمه

ورقه لحمة فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلو لحمة استيك مكعبات
100جرام لية
2جزر شرائح
2فلفل الوان مكعبات 
2بطاطس مكعبات 
2بصل جوانح
5فص ثوم شرائح
عود روز ماري
رشة سكر 
2فص مستكة 
نصف ملعقة صغيرة بهارات سبعة 
ورق لورا
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود


الطريقة :
1- في طاسة انزل شوية صغيرين من الزيت و اللية واللحمة واشوحهم مع بعض وانزل المستكة تسيح معاهم  واسبها لغاية متلون وتقفل المسام اول متشوح شوية كده واطفي.
2- في بولة انزل البيصل وملح وفلفل ورشة سكر وبهارات سبعة  وافركة معاهم كده شوية وانزلة الجزر والطماطم والفلفل والبطاطس وانزل معاهم اللحمة المشوحة واللية واقلب كل المكونات مع بعض عشان ياخدو من طعم بعض.
3- اجيب قالب او صنية وانزل فيها ورقة الومنيوم اخرج اطرافها لبرة وعليها ورقة زبدة ونزلي المكونات وعليها ورق لورا والثوم والروز ماري وواقفل عليها بورق زبدة من فوق وعليها ورقة الومنيوم وواقفل من اجوانب كويس اوي قفلة محمة عشان مفيش اي بخار يخرج وتحتها هحط مية خمغلية للنص كده هدخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية اوي ادخلها الرف السفللي اول متغلي اطلعها الرف الوسطاني واهدي النار واسبها براحتها تستوي بتاخد من ساعة لساعة ونص حسب حجم اللحمة وعمرها.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top