بيكاتا فراخ بصوص المشروم
كيلو اوراك فراخ او صدور فراخ
مشروم
بصلة مقطعة صغير
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة دقيق
كوب كريمة او لبن وعلية معلقتين قشطة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن الفراخ بالارز
الطريقة :
1- ابدء اتبل الفراخ بالملح والفلفل واسبهم نص ساعة وفي طاسة علي النار انزل سمنة وزيت يسخنم انزل الفراخ تتحمر من جهة اقلبها الناحية التانية واكمل باقي القطع بنفس الطريقة لازم ياخدو لون حلو .
2- طلعي الفراخ في طبق ونزلي البصلة وشوحيها مع رشة بسيطة من السكر وقلبيها علي النار لغاية مالبصل يدبل ويبتدي ياخد لون حلو انزل الثوم واشوحة اول مالثوم يطلع ريحتة انزل المشروم.
3- ابدء اقلب المشروم لغاية مياخد لون نزلي الدقيق وقلبية لغاية ميستوي ونزلهم 3كوبيات مية مغلية او اكتر حسب الكمية وظبطي الملح والفلفل وانزلي بقطع الفراخ وسبيها علي النار متغطية نص ساعة تغلي وتتسبك مع بعض ونزلي الكريمة تاخد غلوة وقدميها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق