ارز مدخن بللحم
المقادير :3كوب ارز بسمتي
6شريحة لحم ستيك
نصف كيلو جزر مبشور
2بصل شرائح
ملعقة كبيرة ثوم شرائح
2طماطم شرائح
كوب زبيب
كوب مكسرات محمرة
مكعب مرقة
2كوب ماء مغلي
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة بهارات سبعة
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صعيرة كركم
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
نصف ملعقة صغيرة حبهان بودر
2عود قرفة خشب
5حبة قرنفل خشب
3ورق لورا
ملعقة كبيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة زعفران
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز بالخلطة الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في بولة انزل الملح والفلفل والكمون والكزبرة والبهارات والكركم والبابريكا واقلبها كويس مع بعض اخد منها وانزل علي اللحمة واتبلها كويس بيها اقلبها تقليبة محترمة معاها عشان تتبل كويس وباقي التتبيلة هتبل بيها الرز اسبها علي جمب .
2- في حلة انزل الزيت كويسين عشان اسوي اللحمة واسوي الرز بيهم ارص الاول قطع اللحمة ارصهم جمب بعض ولو كميتك كبيرة ابتدي رصي شوية بشوية علي قد الحلة ولما تتحمر من الناحية اللي تحت اقلبها واول متاخد لون كويس من الجهتين ارصهم علي بعض وانزل باقي اللحمة وهكذا لغاية متخلصي كل الكمية ورصيهم بالترتيب عشان تتسوا سوا واحد المهم انهم اخدو لون حلو .
3- انزل البصل والثوم واشوحهم مع اللحمة وانزل الطماطم ومكعب المرقة تقليبة وانزل كوباية المية المغلية واغطي واهدي عليها واسبها تستوي كويس والمية بتكون حسب كمية اللحمة واول متستوي انزل الجزر علي اللحمة وافردة واغطي .
4- في حلة فيها مية بتغلي انزل اللورا والحبهان والقرنفل والقرفة ومية وملح تغلي انزل الرز يتسلق زي المكرونة بالظبط لازم المية تكون اكتر من الرز واغطية واسيبة 10دقايق بس واصفية وانزلة سخن علي اللحمة المهم انو يكون متثصفي كويس وسخن واللحمة تكون مستوية كويس وانزلة شوية من المية المهم ان المية متكونش باينة خالص من الرز واغطي واسيبة يكمل سوا اهدي النار خالص واجيب الزعفران ادوبة في شوية من المية واوزعهم علي احرف الرز والزبيب و المكسرات واغطي اول ميستوي تماما اعمل حفرة في نص الرز احط فيها ورقة الومنيوم وعليها فحمة مولعة وانزل عليها شوية من الزيت او متطلع دخان اغطي علي طول دقايق واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق