--> طريقة عمل الارز المدخن باللحم - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الارز / المدخن / باللحم / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الارز المدخن باللحم

ارز مدخن بللحم

ارز مدخن باللحم فاطمه ابو حاتى

المقادير :
3كوب ارز بسمتي 
6شريحة لحم ستيك
نصف كيلو جزر مبشور 
2بصل شرائح
ملعقة كبيرة ثوم شرائح
2طماطم شرائح
كوب زبيب
كوب مكسرات محمرة 
مكعب مرقة 
2كوب ماء مغلي 
ملعقة صغيرة كمون 
ملعقة صغيرة بهارات سبعة 
ملعقة صغيرة بابريكا 
ملعقة صعيرة كركم
ملعقة صغيرة كزبرة جافة 
نصف ملعقة صغيرة حبهان بودر 
2عود قرفة خشب 
5حبة قرنفل خشب 
3ورق لورا 
 ملعقة كبيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة زعفران

شاهد ايضا : طريقة عمل الارز بالخلطة الشيف فاطمه ابو حاتى 

الطريقة :
1- في بولة انزل الملح والفلفل والكمون والكزبرة والبهارات والكركم والبابريكا واقلبها كويس مع بعض اخد  منها وانزل علي اللحمة واتبلها كويس بيها اقلبها تقليبة محترمة معاها عشان تتبل كويس وباقي التتبيلة هتبل بيها الرز اسبها علي جمب .
2- في حلة انزل  الزيت كويسين عشان اسوي اللحمة واسوي الرز بيهم  ارص الاول قطع اللحمة ارصهم جمب بعض ولو كميتك كبيرة ابتدي رصي شوية بشوية علي قد الحلة ولما تتحمر من الناحية اللي تحت اقلبها واول متاخد لون كويس من الجهتين ارصهم علي بعض وانزل باقي اللحمة وهكذا لغاية متخلصي كل الكمية ورصيهم بالترتيب عشان تتسوا سوا واحد المهم انهم اخدو لون حلو .
3- انزل البصل والثوم واشوحهم مع اللحمة وانزل الطماطم ومكعب المرقة تقليبة وانزل كوباية المية المغلية واغطي واهدي عليها واسبها تستوي كويس والمية بتكون حسب كمية اللحمة واول متستوي انزل الجزر علي اللحمة وافردة واغطي .
4- في حلة فيها مية بتغلي انزل اللورا والحبهان والقرنفل والقرفة ومية وملح تغلي انزل الرز يتسلق زي المكرونة بالظبط لازم المية تكون اكتر من الرز  واغطية واسيبة 10دقايق بس واصفية وانزلة سخن علي اللحمة المهم انو يكون متثصفي كويس وسخن واللحمة تكون مستوية كويس وانزلة شوية من المية المهم ان المية متكونش باينة خالص من الرز واغطي واسيبة يكمل سوا اهدي النار خالص واجيب الزعفران ادوبة في شوية من المية واوزعهم علي احرف الرز والزبيب و المكسرات واغطي اول ميستوي تماما اعمل حفرة في نص الرز احط فيها ورقة الومنيوم وعليها فحمة مولعة وانزل عليها شوية من الزيت او متطلع دخان اغطي علي طول دقايق واقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top