ارز بالجمبري
لشوربة الجمبري :
ماء ساخن
ملح
فلفل اسود
كمون
بصلة صغيرة
شرائح ثوم
قشر جمبري كبير
للارز :
2كوب ارز مصري
جمبري
شوربة جمبري
ثوم مفروم
بصل مفروم
ثوم شرائح
ملح
فلفل اسود
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل البرغل بالشعرية
الطريقة :
1- في حلة انزل مية سخنة وملح وفلفل وكمون والبصلة والثوم الشرايح وانزل قشر الجمبري واسبهم يغلو مع بعض .
2- في حلة انزل الزيت يسخن انزل البصل وادبلة وانزل الثوم يطلع ريحتة انزل الرز واقلبة معاهم واصفي علية شوربة الجمبري باعلا من الرز بعقلة صوباع واظبط الملح والفلفل .
3- اسيبة يتشرب واهدي النار وواسيبة لغاية ميستوي وفي طاسة انزل زيت يسخن انزل الجمبري جمب بعض كده واشوحة اعطية لون واعطيلو ملح وفلفل والثوم واشوحهم بقا مع بعض خلاص ريحتة الثوم طلعت والجمبري استوي واطفي.
4- انزل الرز في الطاجن وعلي وشة جمبري علي الرف اللي في الوسط علي 200لمده10دقايق كده يتشمع واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق