شرائح كبده بقري مشويه
نصف كيلو كبدة بقري شرائح
نصف كوب ماء بصل
2فص ثوم مفروم
ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
ملح
فلفل اسيود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
رشة جوزة الطيب
2ملعقة كبيرة زيت
بقدونس
جرجير
شاهد ايضا : طريقة عمل الكبدة بالردة
الطريقة :
1- في بولة انزل شرائح الكبدة وعليها ماء بصل والخل واللمون والثوم وملح وكمون وفلفل وكزبرة وجوز الطيب واقلب المكونات واسبها ربع ساعة تتبل .
2- ادهن الجريل بتاعتي دهنة زيت كده واسخنها كويس اوي وارص بقا شرائح الكبدة وافضل اتابعها لغاية متتشوي وتستوي المهم مطولش عليها عشان متنشفش مننا والطعم يبقا مش لطيف .
3- اول متحطيها وتلاقي اللون الاحمر طلع منها تبقا محتاجة دقيقة ونص وتقلبيها ولازم عشان متنشفسش النار تكون عالية جدا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق