روستو بيف
عرق تريبيانكو
10 فص ثوم وسط
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة فلفل اسود حصي
بوكية جارنية :
جزرة شرائح
اعواد كرفس فرنساوي
طماطم شرائح
3 فصوص ثوم
اعواد روز ماري
بصل شرائح
لتر ماء دافيء
الصوص :
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة دقيق
كوب صوص اللحمة (شوربةالروستو )
كوب كريمة طهي
مكعب مرق
شاهد ايضا : طريقة عمل روستو الرومي بطريقة الشيف فاطمة ابو حاتي
الطريقة :
1- ابدء اخد العرق واعمل فتحة واخلي صوباعي عندها واحاول انها تكون لجوة شوية وانزل فيها شوية من الملح وحبتين من الفلفل وفص ثوم واكمل باقي العرق بنفس الطريقة فتحات متفرقة في كل العرق من كل ناحية لغاية مخلص كل كية الثوم ومن برة اتبل بالملح والفلفل المتقي كل العرق .
2- في طاسة سخنة انزل فيها شوية من الزيت والطاسة والزيت يكو ع قد الروستو واول مسخن الزيت كوس انزل بالعرق علي الناحية الاولانية اعطيلو تحميرة حلوة وابتدي الفة ياخد لون من كل النواحي ومن الجنبين كمان متحمر من كل النواحي لازم .
3- بعد متحمر انزلة الطماطم والثوم والبصل والجزر واقطع الكرفس وانزلة وانزل علية اعواد الروز ماري ارصها علية كده وانزل مية سخنة لغاية متوصل للنص واغطية واهدي النارو اسيبة ساعة علي الجمب الاولاني واقلبة واسيبة ساعة علي الجمب التاني علي نار هادية لغاية ميستوي .
4- بعد ميستوي اسيبة يبرد خالص وابدء الفة وادخلة التلاجة لاتني يوم وبعدين اطلعة يهدا وابتدي اقطعة واعملة الصوص الخاص بية .
5- في طاسة انزل الزبدة والدقيق واقلبهم لغاية ميستوي ومفيش مشكلة لو الدقيق لون معانا انا عاوزة كده عشان يعطي لون للصوص وابتدي انزل صوص الشوربة او صوص العرق اللي استوي فية واقلب بسرعة افكة واسيبة يغلي ويتقل وانزلة مكعب مرق بعد ميغلي انزل الكريمة وممكن من غير كريمة واقلبهم كويس غلوة واحدة واطفي واقدمة جمب الروستو .
وصفه جميله ياشيف تسلم ايدك
ردحذفتسلميلى ياحبيبتى ربنا يخليكى
حذف