سويسرول شيكولاته
نصف كوب دقيق
ربع كوب كاكاو خام
4بيض
2/3 كوب سكر ناعم
2ملعقة كبيرة زيت
نصف معلقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
للحشو :
150جرام شيكولاتة ذائبة
2كوب كريم شانتي مخفوق
شاهد ايضا : طريقة عمل سويسرول علي البارد بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
شاهد ايضا : طريقة تسييح الشيكولاته بطريقة سهلة وناجحة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر واخلط كويس جدا بالمضرب الكهربائي لغاية القوام ميعلا معايا ويبقا هش وابيض انزل مع الخفق الزيت وارجع اخفق تاني لغاية ميختلطو وفي بولة انزل الدقيق والكاكاو والبيكينج بودر والملح واقلبهم والالفضل انهم يكونو اتنخلو كزا مرة من قبل كده وانخلهم مرة كمان وان بنزلهم ع الخليط السائل واخفق علي اقل سرعة لغاية ميتخلطو كويس اوي .
2- اكون مجهزة صنية مستطيلة 30في 20 مستطيل مدهون زبدة ومبطن بخليط الكاكاو والدقيق ومرشوش بية وانزل الكيك بعد منزل الجوانب وانزله القالب ولازم الخليط في القالب ميزدش عن سنتي عشان يطلع كويس معاكي وادخلة علي 170فرن سخن جدا وعلي الرف الوسطاني مده 10دقايق .
3- بعد ميطلع ويهدا شوية يبقا دافي والفة في ورق زبدة واسيبة يبرد خالص بعدها افردة اخلط الكريم شانتي بالشيكولاتة الذائبة اخلط كويس اوي وافرد علي السويسرول وابتدي باستخدام ورق الزبدة الف كويس وادخلة لتلاجة ملفوف لغاية مكلو يتماسك من ساعتين واخرجة ازينة بكاكاو محلي ووردات من الكريمة واقطعة واقدمة .
جميله جدا
ردحذفتسلم شرفتينا بزيارتك
حذف