--> طريقة عمل مكرونة السجق بالصوص الابيض - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السجق / بالصوص الابيض / مروة الشافعي / مكرونة

طريقة عمل مكرونة السجق بالصوص الابيض

مكرونة سجق

مكرنة السجق مروة الشافعي

المقادير :
كيس مكرونة مسلوقة
نصف كيلو سجق
كوب من المونزاريلا
بصلة كبيرة مقطعة صغير
3فص ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومي مقطع صغير
ملح
فلفل
سمنة
للصوص الابيض :
3ملعقة كبيرة دقيق
2ملعقة كبيرة سمنة
لتر لبن
كوب ونصف شوربة
مكعب مرق
رشة جوزة الطيب
ملعقة كبيرة من الجبنة الكريمي

شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن المكرونة بالسجق بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- انزل السمنة في حلة وانزل السجق واشوحة وانزلة البصل واشوحهم انزله الثوم واول مريحتة تطلع انزل الفلفل واشوحهم مع بعضواعطيهم ملح وفلفل بسيط لغاية ميستوي .

2- في حلة انزل السمنة والدقيق واقلبهم مع بعض لغاية ميستوي الدقيق وانزل اللبن واقلب كويس اوي وانزل الجبنة والملح والفلفل وجوزة الطيب  وافضل اقلب لغاية مالبشاميل يبدء يغلي ويتقل ويبقا كريمي وناعم .

3- في بولة انزل المكرونة عليها كمية من البشاميل واقلبهم وانزلهم في القالب لو كبيرلو صغير قسمي المقدار ونزلي عليهم السجق ونزلي ع باقي البشاميل المونزاريلا قلبيها كويس ونزلي البشاميل ع الوش ودخلية فرن سخن جدا علي 200يخد لون وتحت الشواية شوية يكمل وقدمية حلو جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top