--> طريقة عمل البيتزا الصيامي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتزا / الصيامي

طريقة عمل البيتزا الصيامي

بيتزا صيامي

بيتزا صيامي

المقادير :
3كوب دقيق منخول
ملعقة كبيرة  سكر 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
2ملعقة كبيرة زيت 
ماء دافيء للعجن 
للصلصة :
ملعقة كبيرة صلصة طماطم 
ملعقة كبيرة كاتشب 
ملعقة كبيرة زيت 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
ملعقة صغيرة زعتر 
ملح
فلفل اسود
للحشو :
تونة
فول صويا معصج 
بصل شرائح
زيتون اسود شرائح
فلفل رومي شرائح
طماطم شرائح
ربع كيلو جبنة مونزاريلا نباتي (صويا مونزاريلا ) او بطاطس مبشورة

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والسكر والخميرة والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات الجافة  انزل الزيت واقلب كل المكونات مع بعض وانزل بالمية شوية شوية لغاية متلم عجينة طرية افض اعجن فيها مده 7دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص.
2- اغطي العجينة واسبها تخمر في مكان دافيء بعد متخمر اقسم العجينة كورتين او 3حسب الرغبة في الحجم المناسب واغطيهم اسبهم 5دقايق وابدء اخد اول واحده افردها واخلط الصلصة والكاتشب وملح وفلفل وزعتر والزيت والثوم واقلبهم كويس افرد من الصلصة علي العجينة وافرد علي العجينة الحشو اللي يناسبكم ممكن تحطي التونة ممكن تحطي فول صويا معصج او باذنجان مقلي الحشو حسب الرغبة والمتوفر ممكن كمان تحطي لحمة نباتي هتبقا حلوة جدا .
3- طريقة الفول الصويا المعصج علي كل كوباية فول صويا كوبيتين مية سخنة تنقعية لغاية ميطري خالص وتعصجية زي اللحمة بالظبط حطيلو ملح وفلفل وبهارات سبعة او بهارات لحمة  وزعي الحشو اللي منسب ليكي ونزلي الفلفل الشرائح والبصل والطماطم والزتون حطي الجبنة المونزاريلا النياتي لو مش متوفرة نزلي بدلها بطاطس مفروكة بالملح والفلفل هتاخد مكان المونزاريلا وتبقا جميلة ودخليها فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون وخرجيها والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top