حفظ وتخزين صلصة الطماطم والكشري
لصلصة الكشري والمكرونة :
لتر عصير طماطم
بصلة كبيرة مقطعة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة من (كمون-سكر -فلفل- كزبرة ناشفة )
بصلة كبيرة مفرومة
3مكعب مرق
زيت
لصلصة الطماطم العادية :
لترعصير طماطم
ملعقة صغيرة ملح
نص ملعقة صغيرة سكر
شاهد ايضا : طريقة تخزين الكوسة
الطريقة :
1- اختاري نوع طماطم يكون كويس ويكون فيه لحم عشان يرمي معاكي وميهدرش منك وكمان لما تحبي تخزني لازم تشتريها وهيا رخيصة .
2- عشان تعملي صلصة الكشري الجاهزة في حلة نزلي الزيت يسخن نزلي الثوم وقلبي لغاية مريحتة تظهر من غير مياخ لون نزلي البصلة وقلبي تقليبة ونزلي الطماطم تكون مفرومة ومتصفية كويس وسبيها تغلي كويس ونزللها الملح والفلفل والكمون والكزبرة والسكر ومكعب المرق وقلبي كويس عاوزاها تتسبك بس متسبيكهاش اوي واتاكدي من الملح انه مظبوط واطفي وسبيها تبرد تماما .
3- لصلصة الطماطم نزلي الطماطم في الحلة ونزللها الملح والسكر لكل لتر عصير معلقة صغيرة ملح ونص معلقة صغيرة سكر واسبها تتسبك كويس جدا واطفي وسبيها تبرد تماما .
4- بعد ميبردم عبيهم بقا في اكياس واحفظيهم في الفليزر احفظي علي قد الاكلة ممكن كمان تحطيهم في برطمانات نضيفة جدا وتسبي ع قد الاستعمال في التلاجة وغطيهم كويس وحولي تخدي بمعلقة تكون نضيفة وناشفة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق