--> طريقة عمل كباب سلطان - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home سلطان / كباب / مروة الشافعي

طريقة عمل كباب سلطان

سلطان كباب 

سلطان كباب مروة الشافعي

المقادير :
لفة جلاش
2قطع من اوراك الدجاج المخلية والمقطعة 
بصلة كبيرة مقطعة 
كوب بسلة مسلوقة
كوب جزر مسلوق
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
ملعقة زعتر 
كوب جبنة شيدر 
ملعقة كبيرة سمنة 
2ملعقةكبيرة دقيق 
2ونصف كوب لبن 
مكعب مرق
ملعقة كبيرة جبنة كريمي 
رشة جوزة الطيب
ملح
فلفل اسود
زيت 
زبدة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الاوزي

الطريقة :
1-في حلة علي النار نزلي زيت وزبدة يسخنم نزلي الفراخ وشوحيها ونزللها ملح وفلفل اسود وافضلي شوحي لغاية متدخل في السوا وتاخد لون حلو كده .
2- انزلها البصل واشوحهم وانزل الجزر واشوحه معاهم تشويحة لو الجزر مفرز نزلية ع طول لو فريش اسلقية ونزلي البسلة ونفس الكلام لو للبسلة والصلصة .
3- بعد تشويحهم حلو رشة ملح بقا وفلفل وجوزة الطيب والزعتر ومعلقة مية سخنة واغطيها واسبها ع نار هادية لغاية متتسبك واعمل البشاميل نزل زيت وزبدة وانزل الدقيق وتشويحة لغاية ميستوي وانزل اللبن بارد واقلب كويس .
4- افكهم كويس وانزل ملح وفلفل ومكعب المرق والجبنة ورشة جوزة الطيب واقلبهم كويس لغاية مالقوام يتقل معاكي ويبقا كريمي .
5- هاتي بولة وادهنيها زيت ونزلي فيها وقتين جلاش سكنيهم جوة والاطراف تكون لبره ونزلي فيها شوية من الحشو واقفلي عليها كويس ونزليها في القالب اللي هتدخلية الفرن وهكذا رصيهم ونزلي ع الوش شوية حلوين من البشاميل وع الوش الشيدر ودخليها فرن سخن في الوسط مده 15الي 20دقيقة البشاميل تاخد لون والشيدر تسيح واقدمها .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top