سلطان كباب
لفة جلاش
2قطع من اوراك الدجاج المخلية والمقطعة
بصلة كبيرة مقطعة
كوب بسلة مسلوقة
كوب جزر مسلوق
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
ملعقة زعتر
كوب جبنة شيدر
ملعقة كبيرة سمنة
2ملعقةكبيرة دقيق
2ونصف كوب لبن
مكعب مرق
ملعقة كبيرة جبنة كريمي
رشة جوزة الطيب
ملح
فلفل اسود
زيت
زبدة
شاهد ايضا : طريقة عمل الاوزي
الطريقة :
1-في حلة علي النار نزلي زيت وزبدة يسخنم نزلي الفراخ وشوحيها ونزللها ملح وفلفل اسود وافضلي شوحي لغاية متدخل في السوا وتاخد لون حلو كده .
2- انزلها البصل واشوحهم وانزل الجزر واشوحه معاهم تشويحة لو الجزر مفرز نزلية ع طول لو فريش اسلقية ونزلي البسلة ونفس الكلام لو للبسلة والصلصة .
3- بعد تشويحهم حلو رشة ملح بقا وفلفل وجوزة الطيب والزعتر ومعلقة مية سخنة واغطيها واسبها ع نار هادية لغاية متتسبك واعمل البشاميل نزل زيت وزبدة وانزل الدقيق وتشويحة لغاية ميستوي وانزل اللبن بارد واقلب كويس .
4- افكهم كويس وانزل ملح وفلفل ومكعب المرق والجبنة ورشة جوزة الطيب واقلبهم كويس لغاية مالقوام يتقل معاكي ويبقا كريمي .
5- هاتي بولة وادهنيها زيت ونزلي فيها وقتين جلاش سكنيهم جوة والاطراف تكون لبره ونزلي فيها شوية من الحشو واقفلي عليها كويس ونزليها في القالب اللي هتدخلية الفرن وهكذا رصيهم ونزلي ع الوش شوية حلوين من البشاميل وع الوش الشيدر ودخليها فرن سخن في الوسط مده 15الي 20دقيقة البشاميل تاخد لون والشيدر تسيح واقدمها .
تحفه تسلم ايديك
ردحذفسعدنا بزيارتك نورتينا
حذف