ارز معمر حلو
المقادير :2كوب ارز مغسول
3كوب لبن بارد
2علبة زبادي
2ملعقة كبيرة زبدة
2ملعقة كبيرة قشطة
رشة ملح
سكر حسب الرغبة
شاهد ايضا : طريقة عمل برام الارز المعمر باللحمة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- ادهن الطاجن بالزبدة وانزل فيه الرز المصري مغسول مش منقوع وانزل الملح والسكر علي اللبن ادوبهم كويس وطبعا السكر حسب رغبتك والطعم اللي تفضلية .
2- نزلي اللبن علي الرز وقلبي عشان تتاكدي ان السكر والملح داب فعلا في اللبن والرز واقلب الزبادة واوزعها علي وش اللبن واوزع القشطة علي الوش واغطية واسيبة ساعة الرز يتنقع .
3- هاتي صنية الومنيوم ونزلي فيها الطاجن ووزعي الزبدة علي الوش ونضفي الطاجن كويس ودخلية فرن علي درجة حرارة عالية جدا علي الارضية اول ميغلي ويتشرب اطلعة علي الرف الوسطاني يكمل سواه ويتحمر من الوش واقدمة بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق