--> طؤيقة عمل الدونتس - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الدونتس / مروة الشافعي

طؤيقة عمل الدونتس

دونتس

دونتس مروة الشافعي

المقادير :
2كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة
3ملعقة كبيرة زبدة طرية 
3ملعقة كبيرة سكر 
بيضة 
نصف ملعقة صغيرة فانيليا 
نصف كوب لبن دافيء للعجن 

شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق وعليها الملح واقلبهم وانزل الخميرة والسكر واقلبهم واعمل حفرة انزل علي البيضة الفانيليا وانزل البيضة بعد مضربها وانزل الزبدة وافرك كلة مع الدقيق .
2- افرك لغاية متلاقي الدقيق فرط وانزل اللبن الدافيء واعجن كويس لغاية متلم معايا عجينة طرية افضل اعجن فيها مده 67دقايق كده لغاية متبقا ناعمة واغطيها باستريتش واسبها في مكان دافي ساعة او ساعة ونص .
3- بعد مالعجينة اختمرت افردها علي رشة دقيق واجيب قطاعة او كوباية او بولة ثصغيرة واقطع ومن النص اجي اغرز صوباعي كده اعملها فتحة من النص وارصها علي صنية جمب بعض واسبها تخمر تاني والعجينة اللي فاضت تتعجن كويس جدا وتتفرد تاني وتكملي بنفس الطريقة .
4- في طاسة فيها زيت غزير وسخن علي نار متوسطة ووانزل الدونتس براحة خالص عشان الخمر ميطلعش واول متاخد لون دهبي حلة اقلبها لازم اكون جمبها طول مهيا في النار عشان بتاخد لون بسرعة واطلعها علي مناديل مطبخ اسيبة يهدا وانزلة في صوص شيكولاتة غامقة بقا وازينها بشوية فورماسيلة او شيكوبون الوان وكده تمام .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top