--> طريقة عمل كيكة الزيبرا الخطيره - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الزيبرا / كيكة / مروة الشافعي

طريقة عمل كيكة الزيبرا الخطيره

كيكه الزيبرا 

كيكة الزيبرا المخططه مروة الشافعى

المقادير :
2كوب دقيق 
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
2بيضة 
ملعقة صغيرة فانيليا
2كوب سمر بودرة منخول
كوب لبن 
كوب زيت 
2ملعقة كبيرة كاكاو خام منخول 
نصف كوب لبن
للتزيين :
كريم شانتي مخفوق بالكاكاو 
للصوص :
1/3 كوب لبن 
200جرام شيكولاته خام 

شاهد ايضا  : طريقة عمل كيكة التايجرالشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخلطهم كويس انزل السكر واخلط تاني لغاية مالقوام يكون ابيض انزل الزيت واللبن واخلطهم كويس كل ده بالمضلرب الكهربائي مفيش مضرب في الخلاط .
2- علي الدقيق نزلي الملح والبيكينج بودر وقلبيهم كويس ونزليهم علي الخليط وحدة وحدة وانتي بتضربي واتاكدي انو كلو اتخلط واقسمي الخليط نصين .
3- اخلطي الكاكاو مع اللبن وقلبيهم كويس ونزلي علي النص التاني من الخليط وفي قالب مدهون زيت ومبطم بالدقيق او ورق زبدة ونزلي معلقة كاماو ومعلقة ابيض كل ده في النص فوق بعض كده لغاية متلاقي الصنية اتملت هتبقا دواير الوان فوق بعضها .
4- دخليها الفرن يكون سخن علي 180علي الشبكة من 40 الي 45 دقيقة واختبريها من النص هتلاقيها استون يبقا اطفي الفرن وسبيها جوة 5دقايق عشان متخرجش تهبط ع طول .
5- بعد متطلع سبيها تبرد واقلبيها وممكن تعملي الخليط علي صنيتين صغيرين انا عملت كده وبعد مبردم شلت الطبقة اللي فوق لوحدة  غطيت وشها بالكريم شانتية ونزلت التانية فوقها ووضها لفوق عشان الرسمة  وعلي النا ادفي الكريمة واشلها من ع النار وانزلها الشيكولاتة واقلب كويس لغاية متسيح خالص وابدء اوزعها ع الكيك ع الاطراف كده عشان الرسمة وقدميها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top