كيكه الزيبرا
المقادير :2كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
2بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
2كوب سمر بودرة منخول
كوب لبن
كوب زيت
2ملعقة كبيرة كاكاو خام منخول
نصف كوب لبن
للتزيين :
كريم شانتي مخفوق بالكاكاو
للصوص :
1/3 كوب لبن
200جرام شيكولاته خام
شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة التايجرالشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخلطهم كويس انزل السكر واخلط تاني لغاية مالقوام يكون ابيض انزل الزيت واللبن واخلطهم كويس كل ده بالمضلرب الكهربائي مفيش مضرب في الخلاط .
2- علي الدقيق نزلي الملح والبيكينج بودر وقلبيهم كويس ونزليهم علي الخليط وحدة وحدة وانتي بتضربي واتاكدي انو كلو اتخلط واقسمي الخليط نصين .
3- اخلطي الكاكاو مع اللبن وقلبيهم كويس ونزلي علي النص التاني من الخليط وفي قالب مدهون زيت ومبطم بالدقيق او ورق زبدة ونزلي معلقة كاماو ومعلقة ابيض كل ده في النص فوق بعض كده لغاية متلاقي الصنية اتملت هتبقا دواير الوان فوق بعضها .
4- دخليها الفرن يكون سخن علي 180علي الشبكة من 40 الي 45 دقيقة واختبريها من النص هتلاقيها استون يبقا اطفي الفرن وسبيها جوة 5دقايق عشان متخرجش تهبط ع طول .
5- بعد متطلع سبيها تبرد واقلبيها وممكن تعملي الخليط علي صنيتين صغيرين انا عملت كده وبعد مبردم شلت الطبقة اللي فوق لوحدة غطيت وشها بالكريم شانتية ونزلت التانية فوقها ووضها لفوق عشان الرسمة وعلي النا ادفي الكريمة واشلها من ع النار وانزلها الشيكولاتة واقلب كويس لغاية متسيح خالص وابدء اوزعها ع الكيك ع الاطراف كده عشان الرسمة وقدميها بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق