--> طريقة عمل المولتن كيك - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المولتن / فاطمه ابو حاتي / كيك

طريقة عمل المولتن كيك

مولتن كيك 

مولتن كيك فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
كوب وربع شيكولاتة خام مبشورة  (170جرام ) او بار 200جرام ناقص مكعب 
نصف كوب زبدة ( 100جرام )
4ملعقة كبيرة سكر بودرة 
2ملعقة كبيرة دقيق 
3بيضات 
فانيليا 
رشة ملح 

شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة قدرة قادر 

الطريقة :
1- حلة علي النار فيها مية وعليها بولة متكونش لمية وصلة للبولة وع نار هادية انزل الشيكولاتة والزبدة واقلب كويس جدا لغاية ميسيحو ويمتزجو كويس مع بعض .
2- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر البودرة واخلطهم بالمضرب اليدوي او الكهربائي المهم انهم يتضربو كويس ورشة الملح وانزل عليهم خليط الشيكولاتة واقلبهم كويس اول .
3- انخل الدقيق علي الخليط واقلب كويس جدا واعمل خليط من الكاكاو والدقيق واقلبهم واكون دهنة القالب بتاعي وابطنة بالخليط ده عشان يعطيني نتيجة كويسة عشان لا تبقا مجيرة ولا غامقة اوي كده هيبقا اللون حلو .
4- تقدري تعملية في قالب واحد او في قوالب صغيرة وتدخليها علي قالب الومنيون وعلي فرن سخن علي 180علي الرف الوسطاني مده ربع ساعة اول متلاقي الحروف سابت القالب ومن النص هتكون متماسكة لكن بتق بسيط لكن الشكل من النص انها مستوية واقلبها علي طبق وازين بسكر بودرة واقدمها هيا كده كده بتبقا من المنص سايلة متقلقيش خالص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top