--> طريقة عمل حلة الارز بالبطاطس والفراخ - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الارز / بالبطاطس / حلة / فاطمه ابو حاتي / والفراخ

طريقة عمل حلة الارز بالبطاطس والفراخ

حله ارز بالبطاطس والفراخ

حله ارز بالبطاطس والفراخ فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلو صدوراو اوراك فراخ مكعبات 
نصف كيلو بطاطس مكعبات 
2فرون فلفل احمر 
نصف كيلو رز بسمتي او بلدي 
بصلة كبيرة مفرومة 
كوب عصير طماطم 
زيت 
زبدة او سمنة 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة صلصة 
رشة سكر 
ملح
فلفل اسود
بهارات سبعة 
كمون 
مية مغلية 

شاهد ايضا : طريقة عمل طاجت التوست بالفراخ 

الطريقة :

1- في حلة علي النار انزل زيت وزبدة او زيت وسمنة او زيت بس حسب طبعا المتوفر ويسخنم كويس اوي وانزل الفراخ واشوحها ولما ميبقاش فيها مية خالص اتبلها بالفلفل والبهارات السبعة واقلبهم كويس .
2- انزل البصلة والثوم واعطيهم تشويحة كده وانزل الطماطم والصلصة والسكر والكمون واغطي واسبها تتسبك كويس وانزلها المية المغلية لو رز بسمتي لككل كوباية كوبيتين مية مغلية ولكل كوب ارز بلدي كوب ماء مغلي .
3- اسيب المية تغلي وانزل البطاطس والفلفل واسبها تغلي غلوتين وانزلها الرز واظبط الملح واغطي واسيبة يتشرب واهدي لغاية ميستوي واقدمها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top