فراخ ترياكي
4 قطع من افخاد الدجاج المخلي مقطعة
2ملعقة كبيرد دقيق
2ملعقة كبيرة زيت
4 فص ثوم
كوب كبيرة من كل (البروكلي المسلوق - شرائح جزر مسلوق -الارز البسمتي المسلوق )
الصوص :
ربع كوب صويا صوص الخفيف
ربع كوب عسل ابيض
نصف ملعقة صغيرة جنزبيل بودر
ملعقة صغيرة نشا
ملح
فلفل
ملعقة صغيرة سمسم محمص
ملعقتين كبار بصل اخضر
شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الفراخ بصوص الزبادي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- اسخن طاسة وانزل معلقتين زيت وانزل شرائح تومتين ثانية واطلعة عاوزة الزيت يتنكة بالتوم واقلب الفراخ بالدقيق وملح وفلفل وانزلها في الزيت واشوحها لغاية متاخد لون حلو واعطيها ملح وفلفل .
2- وفي بولة انزل الصويا صوص والعسل والنشا والزنجبيل واقلبهم كويس وانزل الخليط ده علي الفراخ واقلب لغاية ميتقل ويغلي .
3- في طبق انزل ربع الطبق الرز والجزر والروكلي والفراخ وارش السمسم والبصل واقدمة بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق