--> طريقة عمل الفراخ بصوص الترياكي الفظيع - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الترياكي / الفراخ / بصوص / مروة الشافعي

طريقة عمل الفراخ بصوص الترياكي الفظيع

فراخ ترياكي 

فراخ ترياكي مروة الشافعي

المقادير :
4 قطع من افخاد الدجاج المخلي  مقطعة 
2ملعقة كبيرد دقيق 
2ملعقة كبيرة زيت
4 فص ثوم 
كوب كبيرة من كل (البروكلي المسلوق - شرائح جزر مسلوق  -الارز البسمتي المسلوق )
الصوص :
ربع كوب صويا صوص الخفيف
ربع كوب عسل ابيض
نصف ملعقة صغيرة جنزبيل بودر 
ملعقة صغيرة نشا 
ملح
فلفل
ملعقة صغيرة سمسم محمص
ملعقتين كبار بصل اخضر 

شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الفراخ بصوص الزبادي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- اسخن طاسة وانزل معلقتين زيت  وانزل شرائح تومتين ثانية واطلعة عاوزة الزيت يتنكة بالتوم واقلب الفراخ بالدقيق وملح وفلفل  وانزلها في الزيت واشوحها  لغاية متاخد لون حلو واعطيها ملح وفلفل .
2- وفي بولة انزل الصويا صوص والعسل والنشا والزنجبيل  واقلبهم كويس وانزل الخليط ده علي الفراخ واقلب لغاية ميتقل ويغلي .
3- في طبق انزل ربع الطبق الرز والجزر والروكلي والفراخ وارش السمسم والبصل واقدمة بالهنا .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top