--> طريقة عمل صنية الكفتة علي الطريقة التركية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكفتة / صنية / علي الطريقة التركية / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل صنية الكفتة علي الطريقة التركية

الكفتة التركية

الكفتة التركية فاطمهة ابو حاتي

المقادير :
750جرام لحمة مفرومة 
100جرام دهن ضاني مفرومة 
بصلة مفرومة 
كوب فلفل الوان مكعبات 
1طماطم مفرومة 
4فص ثوم مفروم
نصف كوب اوراق كزبرة 
نصف كوب اوراق بقدونس
نصف كيلو بطاطس شرائح محمرة 
5فلفل احمر واخضر حار 
5شريحة باذنجان 
5شريحة طماطم
ملعقة كبيرة دبس الرمان 
4ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة كبيرة بهارات تركية 
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الكباب التركي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والافضل انها تكون مفرومة مرتين وانزل اللية و البصل والطماطم والثوم والكزبرة والبقدونس والفلفل الالوان ودبس الرمان والبهارات التركية وملح وفلفل اسود واعجنها كويس اوي مده دققتين تلاتة .
2- في الصنية  ادهنها زيت وارص البطاطس في الصنية وانزل الخلطة وافردها كويس اوي علي البطاطس المهم ان البطاطس تكون تحت الكفتة وافردها وانا بضغط عليها كويس اوي  وارص الفلفل الحامي علي الوش واوزع عليها الباذنجان والطماطم واعطيها دهنة زيت واغطيها .
3- ادخلها علي فرن حامي علي الارضية علي درجة حرارة 200واول متغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار لغاية متستوي واشيل الفويل واسبها تحت الشواية تاخد لون حلو واقدمها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top