الكفتة التركية
750جرام لحمة مفرومة
100جرام دهن ضاني مفرومة
بصلة مفرومة
كوب فلفل الوان مكعبات
1طماطم مفرومة
4فص ثوم مفروم
نصف كوب اوراق كزبرة
نصف كوب اوراق بقدونس
نصف كيلو بطاطس شرائح محمرة
5فلفل احمر واخضر حار
5شريحة باذنجان
5شريحة طماطم
ملعقة كبيرة دبس الرمان
4ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة كبيرة بهارات تركية
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الكباب التركي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والافضل انها تكون مفرومة مرتين وانزل اللية و البصل والطماطم والثوم والكزبرة والبقدونس والفلفل الالوان ودبس الرمان والبهارات التركية وملح وفلفل اسود واعجنها كويس اوي مده دققتين تلاتة .
2- في الصنية ادهنها زيت وارص البطاطس في الصنية وانزل الخلطة وافردها كويس اوي علي البطاطس المهم ان البطاطس تكون تحت الكفتة وافردها وانا بضغط عليها كويس اوي وارص الفلفل الحامي علي الوش واوزع عليها الباذنجان والطماطم واعطيها دهنة زيت واغطيها .
3- ادخلها علي فرن حامي علي الارضية علي درجة حرارة 200واول متغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار لغاية متستوي واشيل الفويل واسبها تحت الشواية تاخد لون حلو واقدمها بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق