مقلوبه باذنجان باللحمه
2كوب ارز مصري
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 كيلو باذنجان رومي
ملح
فلفل
رشة قرفة
بهارات لحمة
ملعقتين كبار زبدة وزيت
مكعب مرق
مكسرات
طماطم شيري
بقدونس للتزيين
شاهد ايضا : طريقة عمل المقلوبة بالفراخ
الطريقة :
1- ادهن الجريل زيت واكون مقطعة الباذنجان شرائح كده بالطول وابتدي اشوية علي الجريل وكل ميحتاج دهنة زيت او زبدة اعطية واخلصهم بقا علي كده وارشلهم ملح وفلفل.
2- في حلة بقا انزل زيت ومكعبين زبدة يسخنم انزل الرز واشوحة معا المادة الدهنية كده لغاية ميسخن انزلة ملح وفلفل وقرفة ناعمة رشة كده واقلبهم وانزل المية بتاعتة سخنة فوق الرزب2 عقلة صوباع ومكعب مرق يغلي ويتشرب واسيبة علي نار هادية الرز ده مغسلتوش وانا استخدمت بسمتي لو مصري يبقا عقلة صوباع بس.
3- في طاسة كده انزل زيت وزبدة ويسخنم انزل اللحمة واشوحها كده تغير لونها انزلها ملح وفلفل ورشة قرفة وبهارات لحمة واخليها وهيا بتسوي انزلها سنة ثوم كده واشوحها تطلع ريحتها واللحمة تستوي هيا هتنزل ميتها وترجع تشربها تاني يبقا كده استوت وبقت تمام
4- بعد بقا مخلصنا شوي الباذنجان واللحمة استوت والرز كمان اجيب صنية من باتعت الكيك انا عملت في صنية عجبتني اوي انتي اعملي في اي واحدة عادية عندك .
5- في جوانب الصنية رصي الباذنجان يكونو كل بعض وطول بعض وانزل شوية من اللحمة المفرومة وشوية من الرز واكبسي بقا الرز ونزلي اللحمة وخليها تقرب من الاطراف تبان كده ونزلي تاني رز واكبسة كويس اضغطي حلة عششان وانتي بتقلبيها متفرطش منك وسبيها شوية علي كده الكل يتماسك في بعضة وهاتي طبق اكبر واقلبيها سبيها شوية مقلوبة وفي الاخر شيلي الصنية وقدميها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق