تورتة عيد الميلاد
المقادير:
10بيضات -فانيليا -2معلقه نشا -2معلقه خل-2كوب دقيق-2كوب سكر-معلقه بكينج بودر
للتزيين:شيكولاته خام -كريم شانتيه -كمبوت اي نوع تحبيه انا اخترت الخوخ والاناناس عشان اقطعه بالشكل دا - لبن اوماء مثلج
الطريقه :-يوضع البيض وعليه الفانيليا والسكر ويضرب مده10دقائق بالمضرب الکهربائی حتي يصبح ابيض ومتضاعف الحجم ثم يوضع الخل ويضرب جيدا ثم الدقيق وعليه النشا والبكينج بودر ويقلب جيدا بالمضرب او بمعلقه علي ناحيه واحده عشان الهوا مش يطلع ثم يوضع في الفورمه وعلي فرن اعلي من المتوسط ولا يفتح عليه قبل نصف ساغه من دخوله الفرن ويختبر بخله
ثم تخرج وتبرد ثم تذوق بالشكل اللي انتي عايزاه
عمل شبكه الشيكولاته ::-تسيح الشيكولاته الخام علي حمام مائی
وتترك حتي تبرد ثم توضع في كورنيه ورق وترسم ععشوائی علي ورق زبده بالقياس المناسب
ثم تترك حتي تمسك نفسها شويه ثم توضع علي التورته وتوضع ف الثلاجه حتي تجمد ثم ننزع ورق الزبده وتذويق سطح التورته حسب الذوق وبالهنا والشفاء
الطريقة مقدمة بواسطة : مامت احمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق