مكعبات مرقه اللحمه
مرقة لحمة
كوب دقيق
كوب زيت
ملعقة كبيرة كزبرة جافة ناعمة
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة صغيرة جوز الطيب
2ملعقة كبيرة ملح
2ملعقة صغيرة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل مرقة الدجاج
الطريقة :
1- اجيب حلة انزل فيها مية واسبها تغلي انزل فيها بصلة وطمطماية وجزرة وثوم فصوص وحبهان ولورا وكرفس وانزل الحمة او عظم اللحم واسبها تغلي وادي النار لغاية ماللحمة تستوي او العضم يستوي .
2- اشيل اللحمة او العضم وباقي المكونات بالشوربة علي الخلاط وافرمهم كويس اوي لغاية مكل المكونات تندمج وتتهرس وتكون ناعمة خالص .
3- في حلة علي النار انزل الزيت يسخن اوي انزل الدقيق واقلبة لغاية ميستوي اول ميستوي هيكون باللون الابيض وانزل المرقة بالخضار اللي خلطناها وعليها كل التوابل واقلبهم كويس اوي واول متغلي وتتقل وطبعا لازم اهدي النار عليها غلت اطفي وانزلها في قالب بيريكس مدهون زيت خفيف واسبها تهدا خالص واقطعها لمكعبات المرقة واحفظها في علبة نضيفة وناشفة وادخلها التلاجة او اغلفها بالفوبل .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق