--> طريقة عمل الرنجة المدخنة في البيت بتكات وحركات بره - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الرنجة / المدخنة / رنجة مدخنة

طريقة عمل الرنجة المدخنة في البيت بتكات وحركات بره

رنجه مدخنه

رنجة مدخنة

المقادير :
كيلو سمك هارنج
ربع كيلو من الملح الخشن
ابيض بيضة
شبكة او مصفاه
اسياخ شيش
كيلو نشارة خشب فاكهة 
ورق زبدة 
اسموك صوص او صوص التدخين 
فحم

الطريقة :
1- السمك بييجي متلج اسيبو يسيح بسيط واغسلة واصفية كويس اوي  .
2- في بولة انزل بياض البيضة ورشة ملح واخفقها لغاية متبقا لونها ابيض جامد يعني تقلبي البولة ميتقلبش بالطريقة العادية .
3- اخلطي الملح الخشن مع اللارنج وهاتي خلة الشيش ودخليها من عند الراس لغاية متخرج من الديل وخلصي الكمية كده وغطي كل السمك بالخلطة ورصيهم علي شبكة شوي وتحتها صنية او جريل الفرن او مصفا سبيها كده 24ساعة وغطيها بورق الزبدة سبيها في المطبخ لتاني يوم في نفس الميعاد اللي نشرتيها فيه هتبتدي تعملي الخطوة التانية يعني نشرتيها انهاردة 12الضهر يبقا تاني يوم 12الظهر تبتدي في بقيت الخطوات .
4- بعد منشرتي السمك هتغسلية وتنشرية علي جريل وتكوني مولعة الفرن علي 50درجة سخن اوي والفحم تكون مولعاه وتجيبي الفحم ترصية في اي صاج او حلة تستحمل الحارة وتحطي النشارة وتدخليها الفرن ادهني السمك بالصوصمن الش الاولاني ودخلية الفرن حرارة الفرن متعلاش عن 50 او 70 عشان تاخدي نتيجة مظبوطة جدا وسبيها بعد نص ساعة هتقلبيها وتدهنيها بالصوص وتسبيها علي الناحية التانية وتسبيها بتعد قد اي من 4 ساعات الي 6ساعات .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top