--> طريقة عمل ارز مبهر ( مدخن ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home ارز / مبهر / مدخن / مروة الشافعي

طريقة عمل ارز مبهر ( مدخن )

ارز مبهر 

ارز مدخن مروة الشافعي

المقادير :
2 كوب ارز بسمتي بني
ملعقة صغيرة قرنفل 
مكعب مرق
رشة جوزة الطيب 
كزبرة ناشفة 
كمون
ليمون مجفف (اللومي )
جنزبيل
ورق لورا 
ملح
ماء ساخن 

شاهد ايضا : طريقة عمل الارز المبهر بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- في حلة انزل شوية من الزيت يسخن كويس انزل الجنزبيل والقرفة واللورا والكمون والكزبرة وجوزة الطيب ومكعب المرق والليمون واقلب كل التوابل مع الزيت لغاية مريحتها تظهر كده .
2- انزل الرز واقلب كلو مع بعضو واشوحة كويس شوية كده وانزل ملح وانزل ماء ساخن فوق الرز بعقلة صوباع ده لو غسلاه علي طول ومصفياه كويس اوي لو نقعتية بعد مغسلتية يبقا المية فوقة اقل من عقلة الصوباع عشان ميعجنش .
3- اسيب الرز يتشرب واهدي النار علية خالص واسيبو يستوي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top