باتون ساليه
3 كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
نصف كوب سمنة سايحة
كوب زيت
ماء دافيء
سمسم للوجة
حبة البركة
صفار بيضة
معلقاين كبار لبن
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص الجبنة بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح واقلب وانزل الخميرة والسكر واقلب انزل السمنة والزيت وافركهم مع بعض لغاية ميبقا زي حبات الرمل نزلي المية شوية شوية لغاية متلم معاكي عجينة طرية واعجنيها مده 10دقايق لازم تكون ناعمة وطرية واغطيها واسبها تخمر .
2- بعد مختمرت قطعيها قطع صغيرة وابرميها ولو طولت حبة اقسميها اتنين بس حولي ترفعيها اوي ورصيها علي صنية مدهونة او علي ورق زبدة واخلط البيض واللبن وادهن الوش وارش بالسمسم وممكن حبة البركة وادخلة فرن سخن علي 180 علي الشبكة مده 17دقيقة يستوي وياخد لون حلو .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق