ستيك الدجاج
المقادير :4 قطع دجاج بانية
2 كوب دقيق
ملح
فلفل
بابريكا
2 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة ثوم بودر
2بيضة
نصف كوب لبن
صوص الجريفي :
مكعب زبدة كبير
2 ملعقة كبيرة دقيق
ربع كوب كريمة طبخ
كوب ونصف لبن حليب
ملعقة كبيرة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل استيك بالمشروم والكريمة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- صدور البانية تكون رفيعة ومدقوقة واتبلها بملح وفلفل من النحيتين وحضري طبق فيه دقيق وملح وفلفل وبابريكا وثوم وقلبيهم وطبق فيه بيض وشوية لبن وملح وفلفل واضربيهم .
2- نزلي الفراخ في الدقيق ومرة في البيض ورجعيها تاني للدقيق ونزليها علي طاسة فيها زيت وزبدة سخنين جدا وسوي الفراخ من النحيتين كويس وطلعيهم في طبق .
3- في نفس الطاسة شيلي بقواقي التحمير ونزلي الزبدة والدقيق وملح وفلفل وقلبي كويس وانزلي بالكريمة وعليها اللبن نقلبة هنلاقي الصوص تقل ونزليه ع الصوص بس خلاص .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق