بانية الفراخ
المقادير :كيلو بانية
للتتبيلة :
2 علبة زبادي
2 ملعقة كبيرة سويت تشيلي صوص او كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
رشة حبهان
للتغطية :
نصف كوب دقيق
نصف كوب نشا
نصف كوب بقسماط
نصف كوب شوفان مجروش
رشة ثوم بودرة وبصل بودرة
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل المكرونة بالخضار بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزبادي والملح والفلفل والبصل والثوم والحبهان والزعتر والسويت تشيلي صوص وممكن كاتشب واقلب المكونات دي كلها مع بعض .
2- الفراخ اغسلها كويس وانقعها 10دقايق في مية وملح واصفيها تكون نافة خالص من اي مية وانزلها التتبيلة اقلبهم مع بعض واغطيها واسبها في التتبيلة يوم كامل او اقل حاجة ساعتين لو مستعجلة .
3- بعد متبلت الفراخ في طبق انزل الدقيق والنشا والبقسماط والشوفان والملح والبصل والثو وووووووواقلب امونات دي كوي اويمع بعض وابتدي اطلع من اتتبيلة وانزل علي امواد الجفة واغطيه كويس م كل الجات واطلعةعي طبق ارصهم ج بعض ممكن تعملي بزيادة وتشليهم في طب وتفرزيهم وقبل منحمرها هندخلها بردو الفليزر ساعة او ساعتين عشان الكفر يتماسك.
4- اخرج الفراخ وعلي زيت سخن جدا وانزل علي قد الطاسة البانية ومقلبش غير لما ياخد لون دهبي والافضل ان الزيت كون غزير واول منزل بالبانية اهدي النار واخليها متوسطة اول ميقا لونة دهبي وحلوواطلعة ع مناديل مطبخ واقدمة بلهنا .
تحفه كل وصفاتك جميله وناجحه جدا
ردحذفتسلميلى ياحبيبتى ربنا يخليكى
حذفتحفه بجد تسلم ايدك ربنا يحسن مابين ايديك
ردحذفحبيبتى تسلميلى جربيها هتعجبك اوى
حذف