طاجن عكاوي بالبصل القاورما
المقادير :
عكوة بلدي مقطعة
للسلق :
بصلة
جزرة
1طماطم
كرفس
حبهان بودر
مستكة
ملح
فلفل اسود
للطاجن :
كيلو بصل قاورما
2جزر مكعبات
2بطاطس مكعبات
2 عود كرفس فرنساوي مقطع
كوب عصير طماطم
2كوب شوربة العكاوي
مكعب مرق
ملعقة كبيرة صلصة
رشة سكر
رشة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اغسل العكاوي كويس واصفيها وانزلها حلة وانزل عليها مية مغلية وانزل معاها البصل والطماطم والجزر والمستكة والحبهان وملح وفلفل واسبها تغلي واهدي عليها لغاية متستوي ولوظهر اي ريم اشيلو واول متستوي اشلها .
2- في طاسة انزل زيت يسخن كويس وابتدي نزلي البصل وياريت يكون بحجم صغير واشوحة تاخد لون حلو انزل الجزر والكرفس واشوحهم وانزل الطماطم والسكر والمكعب المرق والصلصة والبهارات السبعة وملح وفلفل وانزل بالشوربة واسبها تتسبك كويس وتغلي .
3- بعد مالطماطم تتسبك مع الشوربة نزلي البطاطس والعكاوي وقلبيهم وسبيهم يغلو كويس مع بعض ونزليهم طاجن بيريكس او اي طاجن واغطية وادخلة الفرن يستوي ادخلة فران سخن عي 200 علي الرف الوسطاني مده ساعة الا ربع لغاية ميستوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق