--> طريقة عمل طاجن العكاوي بالبصل القاورما - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العكاوي / القاورما / بالبصل / طاجن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل طاجن العكاوي بالبصل القاورما

طاجن عكاوي بالبصل القاورما 

طاجن عكاوي فاطمه ابو حاتي

المقادير :
عكوة بلدي مقطعة 
للسلق :
بصلة 
جزرة 
1طماطم
كرفس
حبهان بودر 
مستكة 
ملح
فلفل اسود
للطاجن :
كيلو بصل قاورما 
2جزر مكعبات 
2بطاطس مكعبات 
2 عود كرفس فرنساوي مقطع
كوب عصير طماطم
2كوب شوربة العكاوي
مكعب مرق 
ملعقة كبيرة صلصة 
رشة سكر 
رشة بهارات سبعة 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اغسل العكاوي كويس واصفيها وانزلها حلة وانزل عليها مية مغلية وانزل معاها البصل والطماطم والجزر والمستكة والحبهان وملح وفلفل واسبها تغلي واهدي عليها لغاية متستوي ولوظهر اي ريم اشيلو واول متستوي اشلها .
2- في طاسة انزل زيت يسخن كويس وابتدي نزلي البصل وياريت يكون بحجم صغير واشوحة تاخد لون حلو انزل الجزر والكرفس واشوحهم وانزل الطماطم والسكر والمكعب المرق والصلصة والبهارات السبعة  وملح وفلفل وانزل بالشوربة واسبها تتسبك كويس وتغلي .
3- بعد مالطماطم تتسبك مع الشوربة نزلي البطاطس والعكاوي وقلبيهم وسبيهم يغلو كويس مع بعض ونزليهم طاجن بيريكس او اي طاجن واغطية وادخلة الفرن يستوي ادخلة فران سخن عي 200 علي الرف الوسطاني مده ساعة الا ربع لغاية ميستوي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top