--> طريقة عمل تشيز كيك علي الطريقة اليابانية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home تشيز / كيك / مروة الشافعي / ياباني

طريقة عمل تشيز كيك علي الطريقة اليابانية

تشيز كيك ياباني

تشيز كيك مروة الشافعي

المقادير :
140 جم جبنة كريمي ( نصف كوب )
40 جم زبدة ( ملعقة كبيرة )
60 جم لبن (ربع كوب لبن )
5 صفار بيض
5 بياض بيض
15 جم نشا (2 ملعقة كبيرة )
ملعقة صغيرة فانيليا
50جم دقيق ( ربع كوب + ملعقة كبيرة )
100 جرام سكر منخول  ( نصف كوب )

شاهد ايضا : طريقة عمل تشيز كيك بدون بيض ولا جيلاتين بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في حلة علي نار هادية انزل الجبنة والزبدة واقلبهم اول ميسيحو خالص انزلهم اللبن واقلب اول ميسخنو اطفي عليهم واسبهم يهدو .

2- في بولة نضيفة ناشفة خالص والمضرب ناشف اضربي البيض لغاية ميبيض ونزلي رشة ملح واضربي لغاية مالبيض يبقا جامد خالص وميصقطش حتي من المضرب لو قلبتي البولة ميقعش يبقا جامد .

3- علي الصفار نزلي الفانيليا و الخليط اللي سيحناه علي النار مع التقليب ادمجيهم مع بعض كويس وانزل السكر ويكون منخول والدقيق والنشا  واقلبهم كويس وانزل خليط البياض واقلب من تحت لفوق لغاية متندمج ويختلطو حلو .

4- نزليهم صنية اتشيز كيك مقاس صغير وحطيها في صنية تانية اكبر نزلي معاها مية سخنة ودخليها فرن سخن علي 180 علي الشبكة لمدة 25 دقيقة واقلل الدرجة 140 لمده 55 دقيقة واطفي وافتح باب الفرن حتة صغيرة مده 10دقايق واطلعها اسبها تبرد وخلاص كده ازينها بالسكر البودر والفرااولة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top