--> طريقة عمل خلية النحل بمربي المشمش - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home النحل / خلية / خلية نحل بالمربي / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل خلية النحل بمربي المشمش

خلية نحل

خليه نحل فطمه ابو حاتي

المقادير :
العجينة :
كيلو دقيق منخول
6 ملعقة كبيرة مايونيز
6 ملعقة كبيرة لبن بودرة 
3 علبة زبادي 120جرام 
2 ملعقة كبيرة خميرة 
2 ملعقة كبيرة سكر 
باكو بيكينج بودر 
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
الحشو :
كوب مربي مشمش مهروسة
لدهن الوجة :
2 ملعقة كبيرة لبن بودر 
ملعقة صغيرة سكر 
قهوة سريعة الذوبان
ربع كوب ماء 
ربع كوب مربي مشمش

شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الشاي بالجبنة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- علي الدقيق ننزل الدقيق والملح ولسكر والخميرة والبيكينج بودر واللبن البودر وقلبيهم مع بعض ونزليهم العجان او علي ايدك .
2- ضيفي عليهم الزبادي والمايونيز وقلبيهم كويس اول ميختلطو انزلي بالمية لغاية مالعجينة تلم وافضلي اعجني فيها علي الرخامة او العجان لمده 10دقايق لازم تكون ناعمة خالص وطرية جدا بتلزق بسط في الايد حطيها في بولة وغطيها وسبيها في مكان دافء تتخمر ويتضاعف حجمها .
2- قسميها كرات قد بعض قد البرتقانة البلدي الصغيرة وغطيها سبيها ترتاح 10دقايق وبعدها ابتدئي احشي الكور بالمربي افردي العجينة بسمك نص سنتي ونزلي الحشة ولميها كورة تاني وفي صنية افضل تكون الومنيوم لو تيفل او سيراميك حطي ورق زبدة وادهنيها بردو زيت ورصيهم جمب بعض بس سيبي بنهم مسافة بسيطة عشان لما تختمر هتكبر وسبيها تخمر .
3- بعدها اخلطي مكونات دهن الوجة وقلبيهم كويس اوي ادهني الوش كويس اوي وبراحة خالص ودخليها فرن سخن علي 200 ع الرف الوسطاني مده 10دقايق بس وهتلاقيها خدت لون واستوت وبقت زي الفل اول متطلع سخنة ادهني الوش بالمربي وقدميها هتبقا ز الفل ممكن كمان تحشي العجينة دي حلو وحادق الحشو ده حسب رحتكم.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top