--> طريقة عمل الكريب المقرمش كريب المحلات الخطير - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكريب / المقرمش / مروة الشافعي

طريقة عمل الكريب المقرمش كريب المحلات الخطير

كريب مقرمش

كريب المحلا مروة الشافعي

المقادير :
للحشوة :
كيلو لحمة كندوز شرائح
ملعقة كبيرة من ( بصل بودر -ثوم بودر -بابريكا -بهارات لحمة )
رشة شطة -جوزة الطيب - قرفة
ملح
فلفل
4ملعقة كبيرة خل
زيت
بصلة كبيرة شرائح
طماطم مكعبات صغيرة
4 ملعقة كبيرة بقدونس
2 ملعقة كبيرة ويستر شير صوص
للطحينة :
3 ملعقة كبيرة طحينة
2 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
مية سخنة
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملح
فلفل اسود.
زيت
للكريب :
كوب ونصف دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة زيت
2كوب ماء دافيء

شاهد ايضا :طريقة عمل الكريب الحادق للشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل البصل والثوم والخل والملح والفلفل والبابريكا وجوزة الطيب والشطة والقرفة واقلبهم كويس انزل اللحمة مع التتبيلة واغطيهم وادخلهم التلاجة ساعة والافضل تبات وخرجيها نزليها في طاسة سخنة جدا فيها زيت وسمنة سخنين جدا تاخد لون وقلبي اول متنزل ميتها وتشربها نزلي البصل قلبية يدبل نزلي الطماطم والبقدونس والويستر لو موجود وقلبي تقلبيتين واطفي وولعلها فحمة وغطيها 10دقايق .

2- لعمل الطحينة نزلي في بولة الطحينة والتوابل كلها وانزل المية شوية بشوية لغاية متظبط معاكي وزيت وكده بقت جاهزة .

3- في بولة انزل الدقيق والملح واقلب انزل الزيت والمية انزلها مع التقليب المستمر لغاية ميظبط القوام ولوحبة تضربيه في الخلاط وتصفية يكون افضل وسبية 5دقايق يرتاح بعد كده سخني طاسة امسحيها بنقطتين زيت ع الخفيف كده ووزلي كبشة من الخليط ولفي الطاسة واول اطرافة متسيب الطاسة اقلبية ونزلي بقا الطحينة والشاوما واتني تنية وكمان تانية عشان يكون مثلث وحمرية من الجهتين وبقا جاهز عندك كريب مقرمش وخطير .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top