--> طريقة عمل فخارة الكباب التركي الفظيع - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التركي / الكباب / فخارة / مروة الشافعي

طريقة عمل فخارة الكباب التركي الفظيع

فخارة كباب

فخاره كباب  مروة الشافعي

المقادير :
كيلو لحمة مكعبات 
2 ملعقة كبيرة سمنة 
ورق لورا
حبهان
مستكة 
فلفل اسود
ملح
بصل مكعبات
فلفل الوان مكعبات 
3 فصوص كبار من الثوم الصحيح
بطاطس مكعبات
ملعقة من البهارات اللحمة 
للعجين :
3 كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة كبيرة خميرة 
كوب وربع لبن دافيء 
وقابل للزيادة حسب الاحتياج
2 ملعقة كبيرة زيت
حبة البركة 
ملعقة كبيرة سمنة لدهن الوجة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الكباب التركي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في طاسة نزلي السمنة والحبهان ومستكة ونزلي قطع اللحمة وشوحيها كده تاخد لون نزلي معاها الثوم وورق اللورا وفلفل اسود  واعطيها بقا لون حلو كده اول متدخل في السوا انزلها البصل والفلفل والبطاطس واقلبهم كلهم مع بعض  ونزلي البهارات وظبطي الملح والفلفل وقلبي لغاية ميلونو مع بعض ونزللها شوية صغيرة من المية السخنة وسبيها تغلي ونزليها الطواجن .
2- للعجينة نزلي في البولة الدقيق مع الملح واعطية تقليبة وسكر وخميرة والزيت وقلبي ونزلي باللبن وحدة وحدة تلم عجينة طرية وافضل اعجن فيها شوية 5 او 10دقايق تبقا ناعمة خالص واغطيها واسبها تخمر في مكان دافي وبعد متخمر اقسمها علي حسب الطواجن وافرد العجين واغطيها بالعجين واقفل كويس وبالسمنة وادهن الوش وارش حبة البركة وادخلها فرن سخن علي الشبكة علي 200 30 دقيقة بس العجينة تستوي وتغلي مع بعضها واخرجها اقدمها 

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top