فتة البطاطس بالفراخ
لتشويح الفراخ :
ربع كيلو صدور فراخ مكعبات
كمون
بابريكا
ملح
فلفل
لتشويح البطاطس :
2 بطاطس مكعبات مقلية
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة صلصة
عصير ليمون
للصوص :
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة زبادي
2 ملعقة كبيرة مايونيز
ملعقة كبيرة طحينة
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح
فلفل اسود
للتقديم :
وردات قرنبيط محمرة
باذنجان مكعبات محمر
عيش محمص
شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الفراخ بصوص الزبادي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في طاسة سخنة فيها زيت سخن اوي انزل الفراخ وانزلها الكمون والبابريكا والفلفل واشوحها ومقلبش كتير عشان متجبش ميتها اقلب من وقت للتاني اول متدخل في السوا انزلها الملح واسبها تستوي كويس.
2- في طاسة فيها زيت انزل الثوم والصلصة وعصير الليمون واقلبها مع بعض وانزل البطاطس واقلب وانزل معاها ملح وفلفل وتقلبيتين وتكون جاهزة .
3- لعمل الصوص في بولة نزلي الزبادي والطحينة والمايونيز والثوم والزيت والليمون وملح وفلفل واقلب الصوص كيس اوي مع بعض .
4- في طبق التقديم احط العيش القرنبيط والباذنجان والفراخ والبطاطس واوزع عليهم الصوص مع رشة يقدونس واقدمة شكلة يجنن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق