فطير السكر
المقادير :3كوب دقيق مخبوزات
ملعقة صغيرة ملح
ماء دافيء للعجن
لبن سخن
2 ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة عسل ابيض
للوجة :
سكر بودرة
شاهدايضا : طريقة عمل الفطير المشلتت الفاحي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق ويكون دقيق قوي وانزل الملح واقلبهم وابتدي اعجن بالمية لغاية متلم وتكون عجينة طرية جدا واعجنها كويس مده 10دقايق واقسمها كور واغطيها كويس بالزيت وانزلها في طبق مدهون بالزيت واغطيها واسبها نص ساعة .
2- بعد مرتاحت ادهن الوخامة زيت وافرد العجينة بالنشابة وابتدي افردها بايدي لغاية متبقا رقيقة خالص والرخامة باينة من تحتها وحولي تدخللها الهوا من كل النواحي .
3- طبقيها علي شكل مستطيل الاول هاتي الطرفين علي بعض وبعدين الطرفين التانين علي بعض وعلي طاسة سخن اوي ونار هادية نزلي الفطير واول متاخد لون دهبي من تحت واقلبيها تاخد لون حلو من الناحية التانية عاوزاها في الفرن يبقا علي نار عالية جدا فررن سخن واول متستوي وتاخد اللون الحلو .
4- اول متستوي اخلطي اللبن السخن مع السمنة والعسل قلبيهم ونزلي علي كل وش كبشتين صغيرين وخرجيها رشي ع الوش سكر بودرة وبالهنا ممكن كمان تحشيها باي حشوة تحبيها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق