--> طريقة عمل السمك المشوي بتتبيلة وحشوة حلوة جدا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السمك / المشوي / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل السمك المشوي بتتبيلة وحشوة حلوة جدا

سمك مشوي 

السمك المشوي فاطمه ابو حاتي

المقادير :
سمك مفتوح من البطن ومتنضف
جزر مبشور 
طماطم مطعبات صغيرة 
كرفس مقطع
بصل جوانح صغيرة 
للتتبيلة :
راس ثوم
2قرن كبار ففل اخضر 
2فلفل احمر رومي
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة 
ملعقة كبيرة كمون
ملعقتين كبار ملح
ملعقة صغيرة شطة 
كوب صغير خل 
كوب صغير ليمون
للتغطية :
ردة ناعمة 

شاهد ايضا : طريقة عمل فيلية بصوص اليمون بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في الكبة انزل راس ثوم والفلفل الاحمر والاخضر والملح والكزبرة والكمون والشطة  والخل والليمون واخلطهم كويس اوي مع بعض .
2- اخد معلقتين او تلاتة من التتبيلة علي الخضار واقلبهم كويس مع بعض واشيل من الخلطة  دي 3 معالق كبار علي جمب واجيب السمك وابتدي احشية بس ممليهوش اوي واخلص كميتي .
3- اجيب بقيت التتبيلة اللي فرمنها اللي فاضت وانزلها مية سخنة وازود شوية توابل وخل ولمون عشان زودنا مية والسمك اغطية بالردة وعلي النار احط صاجة تسخن كويس اوي واهدي النار اخليها متوس\طة واشوي السمك اول مياخد لون من ناحية اقلبةة الناحية التانية واخد لون حلو من النحيتين واستوي .
4- انزل الخلطة اللي حطناها علي جمب انزلها علي التتبيلة وانزل السمك وهوا سخن علي طول عليها واقلبة من النحيتين عشان يتبل كويس والقشرة تكون طرية وحلوة واقدمة بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top