حواوشي بلدي
كيلو لحمة مفرومة 20في المية دهن
فص ثوم مفروم
بصلة كبيرة قطع صغيرة
فلفل اخضر قطع صغيرة
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة كبيرة حبهان مطحون
ملعقة كبيرة بهارات لحمة
ملعقة صغيرة ملح وفلفل
ملعقة صغيرة زنجبيل بودر
ملعقة صغيرة سماق
رشة جوزة الطيب
رشة شطة
عيش بلدي بالردة
خليط سمن مع الزيت للدهن
شاهد ايضا : طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني بطريقة مروة الشافعي
الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والبصل والفلفل والثوم والملح والفلفل والبهارات اللحمة والشطة وجوزة الطيب والزنجبيل والحبهان والبابريكا والثوم والبصل البودر والسماق واقلب المكونات مع بعض معجنش .
2- افتح العيش وابتدي احشي باللحمة ووزعي اللحمة حلو في كل انحاء الرغيف وادهن الصنية وادهن العيش وارصة في الصوني وادخلهم فرن سخن اوي ع 200علي الشبكة وادخلة وكل ربع ساعة اقلبة لمده 30 دقيقة لغاية ميستوي وياخد لون ممكن تعملية علي الطاسة وقدميهم لاولادك حواوشي خطير .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق