--> طريقة عمل الحواوشي البلدي والاسكندراني بكل تاتة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاسكندراني / البلدي / الحواوشى / الحواوشي / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الحواوشي البلدي والاسكندراني بكل تاتة

حواوشي

الحواوشي   فاطمه ابو حاتي

المقادير :
خلطة الحواوشي:
كيلو لحم مفروم فيها ربع كيلودهن
كيلو بصل مقطع صغير
طمطماية واحدة مفرومة
2 فلفل حار مفرومين ( حسب الرغبة )
ملعقة كبيرة بهارات حواوشي
ملح
فلفل
رشة سكر
رشة جوزة الطيب
مقادير العجينة :
كيلودقيق
علبة زبادي 200جرم
ربع كوب ز يت
ملعقة كبيرةونصف سكر
ملقة كبرة ونصف خميرة
رشة ملح
2 كوب ماء دافيء للعجن
ربع كب ماء دافيء لاختبار
للوش :
ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة نسكافية
رشة سكر
شوية من المية
سمسم وحبة البركة
طماطم شرائح
فلفل شرائح
ميكس جبن
زيتون اسود حلقات
عيش بلدي

شاهد ايضا : طريقة عمل الحواوشي البلدي بطريقة الشيف مروة الشافعي

الطريقة:
1- في بولة  ربع كوب المة ازل علق صغيرةسكر والخميرة واقبهم مع بعض كويس واسبه علي ب تتفاعل وتعلا عشان تضمني انها شغلة ومش هموت العجينة
2- علي الدقيق انزل الملح والسكر واقلب المكونات الجاة وانزل بالزبادي والزيت والخيرة بعد مفارة واقب كلو مع بعض وانزل بالمية الدافية لغاية متلم معاي عجين طرية جا وعلي رشة دقيق ع الرخامة وانزل العجينة وابدء افرد والم فيها 10دقايق لغاية متنعم خالص وانزلها البولة واغطيها كويس اسها في مان دافيء لغاية متخمر ويتضاعف حجمها .
3- ابتدي اعمل الخلطة في بولة انزل اللحمة والبصل والفلفل والطماطم وملح وفلفل وبهارات الحواوشي والسكر وجوزة الطيب واعجن المكونات دي كلها كويس اوي مده 5دقايق كده .
4- بعد مالعجينة اختمرت اقسمها كو كلها قد بعضها وارضهم بالدقيق اغطيهم اسبهم 10دقايق وابد اخد من اول واحدة وافردها بسمك نص سنتي واجي من الحشو وانزلة في النص واسيب سنتي نم اتلحروف مجبش عندة الحشوة وافرد احة بنف الشكل والمقاس واحطها فوقها وابتدي اقفل من الحروف كويس واحضرصنيةالونميوم مدهونة زيت واحطها واسيبويخمر وامل كل اسندوتشا بنفس الطريقة.
5- عدي عيش بدي افتة واملادة وابطةكوي اوعة في كل العيش ابتددي وارصهم ف صنية الومنيوم مدهونة زيت وادهن وش العيش كلو زيت وبعد ماعجين خمر في بولة اخلط اللبن والسكر والنسكافية واقلب بالمية وادهن وش العجين براحة خالص وارش عليهم رشة من حبة الركة والسمسم اما لو هعمل وش بيتزا اخرم الوش بالشوكة واحط ميكس جبن طماطم وفلفل وزيتون ورش جبن خفيفة الفرن متسخن كويس جدا مظبوط علي 180 وادخل الصواني علي الارضية والشواية مفتوحة علي الهادي خالص لغاية مياخدو لون من فوق وتحت اما لو فرنك بيشتغل من تحت بس بعد مياخد لون من تحت ولعي من فوق وخرجيهم قدميهم بالهنا .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top