--> طريقة عمل عيش البرجر والبرجر الفظيع بطريقة سهلة والطعم حكاية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البرجر / اللحمة / برجر / عيش / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل عيش البرجر والبرجر الفظيع بطريقة سهلة والطعم حكاية

عيش البرجر والبرجر

عيش برجر وبرجر   فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيلو  دقيق
كوب زبادي
3 ملعقة كبيرة لبن بودرة
3 ملعقة كبيرة خل
ملعقة ونصف كبيرة سكر
ملعقة ونصف كبيرة خميرة فورية
باكو بيكينج بودر
نصف كوب زيت
ربع كوب ماء دافيء لاختبار الخميرة
ماء دافيء للعجن
رشة ملح
للدهن : 
زبدة ع زيت
لوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
2ملعقة كبيرة ماء
سمسم
للبرجر :
كيلو لحمة مفرومة علية نسبة دهن
كوب فول صويا
2كوب ماء مغلي
2ملعقة كبيرة بهارات برجر
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
بصلة كبيرة مكرملة
للتقديم :
بصل شرائح رفيعة مكرملة
كابوتشي شرائح
شرائح شيدر
شرائح طماطم
صوص جبنة
كاتشب
مايونيز

شاهد ايضا : طريقة عمل سندوتشات برجر الفراخ بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- لعمل العيش هاتي ربع كوباية المية ونزلي فيها نص كمية السكر والخميرة وقلبيهم كويس وسبيهم ع جمب عشان الخميرة تعلا تفور وتتاكدي انها كويسة وشغالة .
2- في بلة نزلي الدقيق والملح وباقي السكر واللبن البودر والبيكينج بودر وقلبيهم كويس وننزلي الزبادي والزيت والخل ونزلي تاالخميرة بعد مفارت وقلبي بقا واعجني بالمية الدافية لغاية متلم وتكون عجينة طرية خالص واعجنيها مش اقل من 10دقغايق عاوزنها طرية وناعمة خالص نزليها البولة وغطيها بالاستريتش وغطيها وسبيها في مكان دافيء تتخمر .
3- بعد متتخمر هاتيها وعلي طبق مرشوش دقيق قسمي العدجينة كرات قد البرتقالة البلدي الصغيرة وغطيهم وسبيهم 5دقايق يرتاحم وبعد ميرتاحم خدي من اول واحدة كورتيها وافردي فردة بسيطة بسمك سنتي وافردي واحدة كمان نفس المقاس وادهني علي وحدة من الزبدة والزيت وحطي عليها القطعة التانية ورصيها في صنية خبز الومنيوم وهكذا لغاية متخلصي كل الكمية بنفس الطريقة وتسبيهم يخمرو تاني بعد ميخمرو تاني قلبي مكونات دهن الوش اللي هو اللبن البودر والسكر والقهوة والمية وادهني الوش براحة خالص ورشي سمسم ودخلية فرن سخن جدا مولع من تحت وفوق وعلي الرف الوسطاني علي 200 لغاية مياخدو لون من تحت وفوق ولو فرنك بيفتح من تحت بس اول مياخد لون من تحت اطفي ولعي فوق ياخد لون وخرجية .
4- لعمل البرجر نزلي علي الفول المية السخنة وسبية ساعة يشربها خالص وصفيه كويس اوي اوي من اي مية ونزلية الكبة هوا والبصل وافرميهم حلو اوي ونزليهم ع اللحمة والملح والفلفل والبهارات واعجني كويس مش اقل من 7دقايق عشان البرجر يبقا متماسك وميفكش منك هاتي مكبس او غطا برطمان وبكيس سندوتشات مدهون زيت وشكلي اقراص البرجر وهاتي طبق وعلية كيس مدهون زيت ورصي وبين كل طبقة حطي كيس سندوتشات مفتوح مدهون بالزيت ودخلية الفليزر يتماسك ويرتاح وابتدي احمرة في زيت بسيط ع طاسة سخنة .
5- اخلطي المايونيز بالكاتشب واهدني يقا وكابوتشي وحطي البرجر وطماطم وشيدر وبصل كل ده حسب زوقك ورحتك وقدمي بقا احلا سندوتشات .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top