مندي فراخ
4ورك فراخة
ربع كوب زيت
ملح- فلفل
ملعقة كبيرة كركم او بودرة زعفران
ملعقة كبيرة بابريكا
للارز :
2كوب ارز بسمتي
ليمونة مجففة او لومي
2 عود قرفة
2 ورق لورا
6 فصوص خبهان صحيح
2مستكة
6 قرنفل صحيح
مكعب مرق
3 ونصف ماء ساخن
ملعقة كبيرة سمنة
اسياخ خشبية او شبكة
فرن
فحمة
شاهد ايضا : طريقة عمل المندي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- اجيب قالب بيريكس او طاجن فخار او بيريكس حسب المتوفر وانزل الرز وعلية المستكة والقرنفل والقرفة واللورا والحبهان واللومي والمية السخنة واوزع علي الوش السمنة وواظبط ملح وفلفل وارص اسياخ الشيش او لو متواجد شيكة احطها فوق الطاجن او ترصي اعواد الشيش من فوق بالطول والعرض .
2- - في بولة انزل الزيت والبابريكا والكركم او الزعفران وملح وفلفل واقلب المكونات كويس مع بعض اجيب الفراخ بعد متغسلت كويس واتنقعت 10 دقايق في مية وخل وملح وشوية دقيق واتغسلت واتصفت كويس اعملها فتحات بالسكينة وانزلها التتبيلة واتبلها كويس وانزل علي الاسياخ ارص الفراخ واقفل بالالومنيوم فويل وادخلها فرن سخن علي 200 علي الشبكة مده نصف ساعة واخرجها اشوف الرز لو اتشرب وتمام محتاج مية كمان شوفيه بردو تطمني علية لقتية تمام غطيها ودخليها تاني نص ساعة كمان واخر 10 دقايق شيلي الفويل عشان الوش يتحمر وخرجيها وولعلها فحمة علي قطعة الومنيون وغطيها 10دقايق وقدميها .
3-
نفسى اعملها وخايغه الفراخ متستويش كويس
ردحذفجربيها ياحبيبتى متخافيش دى خطششششيرة جدا وهتطلع من ايدك روعه
حذف