مندي فراخ
المقادير :فرخة مقطعة 8 اجزاء
3 كوب ارز بسمتي
بصلة مقطعة صغير
1 طماطم مكعبات
جزرة مبشورة
6 كوب شوربة ساخنة
مكعب مرق
2ملعقة كبيرة زيت وسمنة
2 عود قرفة خشب
10 حبة قرنفل صحيح
10 حبة فلفل اسود صحيح
3 ورق لورا
ليمونة جافة
بهارات المندي :
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة حبهان بودر
ملعقة صغيرة كاري
ربع ملعقة صغيرة زعفران بودر
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل مندي الفراخ بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- اول حاجة ايب سكينة واعمل نغزات بيها في الفراخ كده عشاتتبيلة تدخل جوا الفراخ واخلط مكونات بهارات المندي مع بعضها في بولة كده عشان نتبل بيها الفراخ والرز .
2- ابدء اتبل الفراخ بنص كمية التتبيلة واتبلها كويس جدا ادعكها كويس اوي عشان التبيلة تتبل الفراخ حلو اوي والافضل اسبها نص ساعة او ساعة في التتبيلة .
3- في صنية انزل فيها السمنة والزيت يسخنم كويس اوي وانزل البصلة واشوحها لغاية مياخد لون دهبي انزل القرفة واللورا والفلفل والقرنفل والليمونة واقلبهم لغاية مريحة البهارات تطلع وانزل الجزر والطماطم ومكعب المرق والبهارات واشوحهم مع بعض كويس لغاية مريحة البهارات تطلع انزل الرز واشوحهم مع بعض .
4- انزل الشوربة واطفي واجيب ورق الومنيوم واطبقها 3طبقات واقفل خاص عي الصنية واعملها فتحات زي المصفا وارص كل قطع الفراخ عليها واغلفها كويس اوي بالفويل تاني اقفل كويس عشان البخار ميطلعش لان ده اللي هيستوي الفراخ وادخلها فرن سخن علي 200 واحاول انزل الشبكة تحت شوية عن مكنها لان مش هينفع ندخلة علي الارضية عشان الرز ميبوظش ويتحرق وادخللها ربع ساعة الرز يغلي واهدي النار علي 140 بقيت الساعة لغاية مالفراخ تستوي واول متستوي اشيل من عليها الفويل واسبها تحت الشواية تاخد لون حلو اوي واقدمها مع الرز بتاعتها وبالف هنا وشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق