كيكه برتقال بجوز هند
2 كوب دقيق
كوب سكر ناعم
كوب عصير برتقال
نصف كوب زيت
نصف كوب جوز هند
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة معزز لون (تاننج )
3 بيض
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة قشر برتقال
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص البرتقال بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة او الخلاط انزل البيض والفانيليا والسكر واخلط بالمضرب الكهربائي ممكن الخلاط واخفقي لغاية ميبقا القوام ابيض ويعلي معاكي نزلي مع الخفق الزيت سرسوب رفيع وواخفقي كويس وبشر البرتقال ودوبي مع البرتقال معلقة معزز اللون ممكن تستغني عنها وقلبيهم كويس اوي ونزلي سرسوب مع الخفق كويس اوي .
2- اخلطي الدقيق ويكون منخول اكتر من مرة مع البيكينج بودر وجوز الهند والملح وقلبي كويس اوي اوي ونزلي شوية بشوية علي الخليط مع الخفق كويس علي اول سرعة لغاية مكل الدقيق يختفي وبعد متخلطيهم لمي الاطراف عشان لو فيه اي دقيق وفي صنية مدهونة زيت ومبطنة بدقيق ولازم يكون جاهز من قبل معمل الكيك وانزله في صنية 24 او 26 ودخليها فرن يكون متسخن من قبل كده علي 170 درجة علي الرف الوسطاني مده من35 الي 40دقيق بعد 30دقيقة ابتدي اختبريها من النص لو استوت اطفي وسبيها جوة 10دقايق وطلعيها زينيها من الوش بجوز هند او سكر بودرة واستمتع باحلا كيك .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق