--> طريقة عمل الفطير الشرقي بحشوة السجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الشرقي / الفطير / مروة الشافعي

طريقة عمل الفطير الشرقي بحشوة السجق

فطير شرقي

فطير شرقي مروة الشافعي

المقادير :
4 كوب دقيق مخبوزات 
نصف ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر 
كوب ونصف ماء دافيء 
زيت للفرد
الحشو :
 سجق مستوي مقطع
فلفل الوان 
جبنة شيدر مبشورة 
بيض
مونزاريلا 
زيتون شرائح
ملح
فلفل

شاهد ايضا : طريقة عمل الفطير الشرقي وش بيتزا بطريقة الشيف مروة الشافعي 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح واقلب وانزل السكر واقلبهم كويس ومعلقة زيت واقلب وانزل بالمية وحدة وحدة لغاية متلم معايا وتتعجن كويس مده 10دقايق لازم تكون ناعمة واقسمها كور واغطيها بالزيت وانزلها في طبق مدهون زيت واغطيها واسبها ترتاح نص ساعة .
2- بعد ميرتاحم اخد كورة وابتدي ادهن زيت ع الرخامة وافرد العجينة كويس بالنشابة وافرد لغاية متبقا رقيقة خالص واشد براحة من كل النواحي كده عشان تكون رقيقة ويدخلها هوا وانزلها علي صنية زيت وانزلها فيها وانزل المونزاريلا والفلفل والسجق والزيتون والشيدر او رومي والحشو ده حسب المتوفر عندك وافرد واحدة تانية بنفس لطريقة وانزلها عليها اغطيها واقطع الزيادة واسكن الجوانب  واكسر ع الوش بيضة مربوبة بملح وفلفل واربها افردها ع الوش .
3- ادخلها فرن متسخن كويس ع اعلي درجة  وعلي الشبكة وادخلها ولو الشواية بتتولع مع الفرن سبيها 10دقايق بالكتير او 15 دقيقة وهتبقا اخدة لون من تحت وفوق واقدمها حلوة جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top