فطيره عش البلبل
3 كوب دقيق
كوب زبادي
نصف كوب حليب دافيء
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
2 ملعقة كبيرة زيت
للحشوة :
نصف كيلو جبنة كريمي
علبة قشطة
2 كوب جبنة مونزاريلا
كوب عسل نحل
شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الجبنة والزيتون بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- لعمل الحشوة انزل في بولة الجبنة الكريمي والقشطة واقلبهم مع بعض كويس وممكن استعمل نص كوباية من القشطة البلدي .
2- لعمل العجينة في العجان انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلبهم كويس وانزل الزبادي واعجن انزل الزيت مع العجن اول ميختلطو انزل اللبن وحدة وحدة لغاية متلم معايا عجينة طرية وهشة جدا واعجن فيها بعد متلم مش اقل من 10دقايق واقسمها 3كور واغطيها لغاية متخمر .
3- هاتي صنية من صواني البيتزا وافرد فيه اول عجينة وانزل علي الوش جزء من الحشوة وافردها واوزع المونزاريلا وادخلها فرن سخن علي 200 وانزل الشبكة قرب الارضية تعد 10دقايق وولعي الشواية معاها ع الهادي لو مش بتشتغل بعد متاخد لون دهبي من تحت اطفي تحت وولعي عليها م فوق تاخد لون وخرججيها قدميها وزيني بالعسل .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق