--> طريقة عمل البطاطس الفريسكاس بعجينة رهيبة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البطاطس / الفريسكاس / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل البطاطس الفريسكاس بعجينة رهيبة

بطاطس فريسكاس

بطاطس فريسكاس  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
3 بطاطس مقطعة اصابع
للعجينة :
كوب دقيق
نصف كوب ماء
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة شطة
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة بصل بودر
زيت غزير للقلي

شاهد ايضا : طريقة عمل صوص البطاطس الفريسكاس بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والفلفل والبابريكا والنشا والبيكينج بودر والثوم والبصل واقلب المكونات الجافة مع بعض ونزلي الشطة لو حبة مش حباها بلاش وابدئي نزلي المية نزلي مع التقليب بالمضرب اليدوي لغاية محصل علي قوام سايل وناعم بدون كلاكيع .
2- نزلي البطاطس في الخلطة وقلبيها والافضل تسبيها ساعاتين في الخلطة وعلي زيت سخن وغزير وانزل البطاطس وحدة وحدة وممليبش الطاسة اوي عشان متلزقش ببعض واهدي النار واخليها متوسطة لغاية متستوي وتاخد لون حلة من بره اطلعها واصفيها وانزلها ع مناديل مطبخ .
3- لما اجي اقلي الباقي اعلي النار اخلي الزيت يسخن كويس تاني واهدي وابدء انزل باقي الكمية عشان اقلي الباقي واقدمها مع صوص الفريسكاس .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top