مكرونه بالصوص الابيض
المقادير :2اوراك فراخ مخلية منوعة الجلد
مكرونة مسلوقة
ملح
فلفل
بصل بودر
ثوم بودر
زبدة
زيت
للصوص :
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة صغيرة ثوم
2ملعقة كبيرة دقيق
لتر لبن
مكعب مرق
ملعقة كبيرة جبنة كوبيات كريمي
ملح
فلفل
رشة جوزة الطيب
2كبشة كبيرة شوربة او ماء سلق المكرونة
شاهد ايضا : طريقة عمل مكرونة بينك صوص بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- اتبل الاوراك بملح وفلفل وثوم بودر وبصل بودر واقلبها كوسي وعلي طاسة علي النار انزل فيها زبدة وزيت تسخن وانزل الفراخ تاخد لون من جنب واقلبها تاخد لون من الجنب التاني وتكون استوت .
2- في حلة انزل السمنة تسيح انزل الثوم اول مشم ريحتة بس انزل الدقيق واقلبهم مع بعض وانزل اللبن ساقع ومكعب المرق وملح وفلفل وجوزة الطيب والجبنة الكريمي واقلب كويس واول ميغلي انل الشوربة او مية السلق واقلب كويس يغلي تاني واطفي .
3- اقطع الفراخ وانزل المكرونة في طبق وعليه الصوص والفراخ وعيشي بقا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق