كيك البلح
المقادير :2 كوب دقيق
كيلو بلح اسود رطب
ملعقة كبيرة زبدة
3 ملعقة كبيرة سكر بني
3 بيضات
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
كوب سكر
كوب زيت
رشة ملح
رشة قرفة
شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة التمر بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- طاسة علي النار انزل فيها الزبدة والسكر البني والقرفة واقلبهم كده مع بعض تقليبة وانزل بالبلح واقلبة تقليبتين كده بس واطفي .
2- في بولة انزل بالبيض والفانيليا اضربهم ضؤربة افكهم انزل بالسكر واضرب لغاية مالقوام يبقا عالي ابيض وكريمي مع الضرب انزل الزيت شوية شوية لغاية ميختلط .
3- في بولة انزل بالدقيق منخول والبيكينج بودر والملح واقلب كويس وانزل علي الخليط السائل اقلب لغاية مالدقيق يختفي علي اقل درجة يختلطو كويس .
3- في قالب ارص كل البلح وانزل علية خليط الكيك ادخلةفرن سخن علي 180 درجة علي الشبكة مده من 30 الي 35 دقيقة واخرجها اقلبها واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق