باتوة ساليه
المقادير :2كوب دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب زبدة بدرجة حرارة المطبخ
ماء للعجن
للوجة :
كمون حبوب
حبة البركة
للدهن :
صفار بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة نسكافية او قهوة سريعة الذوبان
رشة سكر
شاهد ايضا : طريقة عمل الباتون سالية بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق وملح وبيكينج بودر واقلبهم كويس جدا وانزل الزبدة ممكن زيت او سمنة وافركهم كويس لغاية مالدقيق يبقا زي حبات الرمل .
2- واعجن بالمية لغاية متلم اول متلم اعجنها 10دقايق تبقا ناعمة جدا واسبها متغطية لغاية مترتاح نص ساعة وابدي الفها رول واقطعها قطع صغيرة وابرم قطعة قطعة رفيع جدا بالطول اللي تحبية حتي لو طولت اووي ممكن تقسميها 2بالسكينة .
3- خلصي الكمية ورصيها علي صنية الومنيوم مدهونة زيت وارب البيضة مع السكر واللبن والنسكافية او القهوة واقلبهم وادهن وش الباون سالية واوزع علي الوش حبة البركة او كمون ممكن شمر ممكن ينسون ده حسب رغبتك ودخلية فرن سخن علي الرف الوسطانيعلي درجة حرارة 180 لمده نص ساعة لغاية مياخد لون حلو من تحت وفوق ويبقا مقرمش وحلو جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق