--> طريقة عمل فطيرة زبدة الاعشاب طعمها هايل جدا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاعشاب / فاطمه ابو حاتى / فطيرة بزبدة

طريقة عمل فطيرة زبدة الاعشاب طعمها هايل جدا

فطيره زبدة الاعشاب

فطيرة  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
العجينة :
3 كوب دقيق
بيضة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
ربع كوب زبدة
كوب لبن دافيء للعجن
للوجة:
 جبنة مونزاريلا اصابع
زبدة اعشاب
زعتر جاف
زبدة الاعشاب :
400 جرام زبدة طرية
6 فص ثوم مفروم
3 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة كبيرة زعتر فريش مفروم
ملعقة صغيرة ملح
رشة فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة عش البلبل بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- لعمل زبدة الاعشاب اعجني كل المكونات مع بعض ونزليها في بلاستيك فل ووتبرميها وتقفليها كويس اوي من النحيتين زي البنبوناية وتدخليها الفليزر وكل متحتاجي تخرجيها وتخدي منها  وخدي منها جزء بعد متتماسك سيحية ده هنستخدمة .
2- لعمل العجينة نزلي في العجان الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلب المكونات الجافة وانزل الزبدة والبيضة واعجن كويس اوي ميختلطو وانزل باللبن مع العجن لغاية مالعجينة تلم وتكون طرية واعجنها مش اقل من 10دقايق لغاية متبقا ناعمة جدا طرية اغطيها واسبها تخمبر .
3- بعد مختمرت نفرد العجينة علي ؤشة دقيق بسمك نص سنتي وافردها في صنية مدهونة زيت وابادي اعملها تقطيعات بالطول والعرض بس مش للاخر يعني السكينة تقطع بس مش تلمس الصنية واسبها تخمر تاني اول متخمر هتتفتح كل التقطيعات وزعي عليها زبدة الاعشاب وسبيها تخمر تاني اول متتفتح وزعي علي كل الفتحات الجبنة المونزاريلا ووزعي الزعتر وهولي انها تتزق لجوة شوية وسبيها تخمر تاني هتتخمر في كل مرحلة لغاية متعلا ودخليها فرن سخن علي 200 الفرن يكون حامي اوي علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون من تحت وفوق وسبيها تهدا خرجيهها قدميها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top