فطائر لحم مربوطه
للعجين :
3كوب دقيق مخبوزات
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرةملعقة كبيرة سكر
3 ملعقة كبيرة زيت
كوب وربع ماء دافيء
قابلة للزبادة للعجن
الحشو :
نصف كيلو لحم مفروم
كوب بصل مقطع صغير
3 فص ثوم مفروم
ملح/ فلفل
رشة جوزة الطيب
ربع كوب زبدة سايحة
كوب مونزاريلا
للوجة :
بيضة
لبن
شاهد ايضا : طريقة عمل فطائر اللحم بالعجين بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الملح واقلب وانزل السكر والخميرة واقلب وانزل الزيت واقلب وابدء اعجن بالمية لغاية متلم معايا عجينة طرية واعجنها لغايو متنعم معايا خالص واغطيها واسبها تتخمر .
2- في طاسة انزل فيها زيت يسخن وانزل البصلة واعطيها تشويحة لغاية متاخد لون خفيف وانزل الثوم اشوحة واول متطلع ريحتة انزل اللحمة واقلبها لغاية متغير لونها تماما اعطيها ملح وفلفل وجوزة الطيب واقلب فيهخا لغاية متستوي .
3- خلاص اللحمة استوت وبردت والعجينة خمرت وابدء اقطعها قطع صغيرة واكورها واخد اول كورة افردها بس مرفعهاش اوي تكون تخينة شوية وانزل فيها الحشوة و شوية من المونزاريلا وابدي اقفل زي السرة واعملها جزء من فوق واقفل بالخليط كده عشان اضمن انها متفتحش واخلص باقي الكمية بنفس الطريقة وابتدي انزلهم في صنية واول متستوي اشيل الخيط وادهن بصفار بيضة عليها رشة فانيليا وادخلها الفرن سخحن علي 200 علي الشبكة لغاية متاخد لون والعجينة تستوي وشيلي الخيط وقدميها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق