بيتزا جلاش
لفة جلاش
كوب سمنة علي زيت
فلفل الوان مكعبات
طماطم مكعبات
زيتون اسود شرائح
ميكس شيدر ومونزاريلا
لحمة معصجة او اي حشو تحبية
نصف كوب لبن
بيضة
ملح
فلفل
نصف معلقة صغيرة بيكينج بودر
شاهد ايضا : طريقة عمل الفطير الشرقي السريع بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- اجيب صنية الومنيوم مستطيلة او مدورة وادهنها دهنة كويسة وافرد الجلاش واقطع علي مقاس الصنية واخد ورقتين واحطهم في الارضية وابدء ادهن دهنة بسيطة من السمنة علي زيت واخد ورقة ورقة واحط من كل نواحي الصنية جزء برة وجزء جوة وادهن لازم ادهن كويس عشان تطلع موقة معايا وطرية .
2- واابدء احط نصف كمية الجلاش مع دهن كل طبقة وارص اللي قطعناه في النص وارصها كويس وتكون بسوا واحد مع دهن كل طبقة بحطها وانزل كمية الطماطم والفلفل والزتون والحشو والجبن واقفل بباقي الورق مع الدهن الكويس جدا واسيب ورقة واحدة بس واقفل الجوانب اللي خرجتها برة بالترتيب وادهن واخيرا الورشة الاخيرة احطها وادخل اطرافها لجوة خلاص صنيتي بقت متسوية ادهن الوش وابتدي اقطعها مربعات او مستطيلات .
3- دخلي الصنية فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني لغاية متلاقي الجلاش ابتدي ياخد لون خفيف نزلي البيضة علي اللبن وملح وفلفل وبيكينج بودر وقلبيهم كويس اوي ووزعيهم علي الوش وابتدي حطي علي الوش من الحشو والطماطم والفلفل والزتون والجبنة ودخليها تاخد لون والجبنة تسيح وخرجيها عيدي عليها تقطيع واستمتعي باحلا واجمل بيتزا في حياتك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق