بطاطس فارم فريتس
كيلو من البطاطس (بطاطس للقلي )
نصف ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة كبيرة ملح
3 ملعقة كبيرة خل
شاهد ايضا : طريقة عمل بطاطس الفريسكاس
الطريقة :
1- بعد تقشير البطاطس ولازم تكون بطاطس قلي وباحجام متوسطة عشان تكون مضمونة وتطلع النتيجة كويسة .
2- قطعي البطاطس بالطول تقطيعات صوابع متساوية بالسكينة او بالقطاعة واغسليها كويس حطي مية علي نار فيها الخل والزعفران وسبيها تغلي .
3- اول متغلي المية نزلي فيها ملح وسبيها تغلي تاني ونزلي صوابع البطاطس علي حسب كمية المية بعد مالمية تغلي تاني نزلي البطاطس في مصفا واغسليها كويس اوي واصفيها كويس اوي من اي مية وارصها علي صنية جمب بض واسبهم يبردم تماما وادخلهم الفليزر مده 3 او 4ايام كل متعد مده في الفليزر مكشوفة كل مالبطاطس هتدبل واول متنزل الزيت هتبقا زي اللي بره بالظبط ممكن كمان تقليها بعد يوم او اتنين حسب رحتك هيكون طعمها حلو جدا بس كل متطول كل مالنتيجة هتكون تحفة .
4- وقت القلي تنزلي البططس متلجة زيت غزير سخن جدا ومتحركيهاش الا اول متبدء تدخل في اللون قلبي براحة من وقت للتاني عشان تاخد لون حلو موحد وطلعيها صفيها كويس كل متصفا كويس وتطلع ع مناديل مطبخ هتكون روعة جدا مقرمشة والطعم بقا حلو جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق